EDITORIAL Tres deu – ‘A Negre’

CANAL9EDITORIAL | Aquest matí a les 12:19h la redacció d’esta revista assistia, junt a milers de valencians, a un dels moments més colpidors de la història recent de la societat valenciana. La televisió pública autonòmica interrompia l’emissió després més de 12 hores de programació especial, encetada després que es coneguera el final de les emissions de Ràdio Nou al voltant de la mitjanit d’ahir dijous. A eixa hora es coneixia l’imminent interrupció de l’emissió de NOU, el canal de televisió públic valencià, després de 24 anys en antena.

El Govern valencià, amparat en una ordre judicial, es va disposar a tallar l’emissió diverses vegades intentant accedir a la sala de Control General. Els treballadors ho van impedir aglomerant-se al corredor de forma pacífica, i han aconseguit resistir tota la nit i gran part d’aquest matí. Així ha sigut fins que al voltant de les dotze del matí la Policia Nacional ha desallotjat Control General i en pocs minuts i de manera sobtada l’emissió s’ha congelat un segon i ha anat a negre.

Els treballadors de la casa que han pogut accedir als estudis han informat en tot moment en rigorós directe de tot el que estava passant a la seu de l’ens públic mentre oferien un especial amb participació de diputats de l’oposició, membres del Comité d’Empresa, altres treballadors i trucades en directe.

En aquesta trista jornada els valencians ens hem quedat sense mitjans de comunicació públics i en valencià. Ens han furtat una eina indispensable per la normalització de la nostra llengua, l’aprofundiment democràtic i la projecció de la nostra cultura i ciència en un món globalitzat. Ens han matat una televisió que, tot i que atropelladament, ha tingut una gran funció en la vertebració dels valencians com a poble. En aquest trist desànim, volem fer una crida a la mobilització i també encoratjar els professionals acomiadats a encetar nous projectes de futur i batallar per recuperar la nostra televisió pública, tasca que és també responsabilitat de tots.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €