Primeres confirmacions per al Low Cost 2014 de Benidorm

avance low cost

Després d’un sonat sold out en la seua cinquena edició (2013) amb l’únic concert de Portishead a l’estat espanyol al capdavant, Low Cost festival comença a agitar el terrè festivalero nacional amb els seus dotze primeres confirmacions per a un cartell 2014 que promet, una vegada més, estar en el top festivalero d’aquest estiu.
The Hives
Rock hiperactiu, indie internacional, noms amb majúscules del panorama estatal i aquells dels quals tots parlem són els protagonistes de la primera tanda de confirmacions per a un 2014 que promet, i molt! Els primers noms internacionals The Hives i Los Campesinos! Són les dues primeres confirmacions internacionals de l’edició 2014. Per a començar Low Cost festival reprèn el rock intens dels suecs The Hives amb el seu directe d’alt voltatge descorchando la síndrome i les ganes de festa en directe.  La novetat arriba amb els galeses Los Campesinos! i el seu nou i molt sorprenent treball titulat “No Blues” poc després del seu recentment estrenat videoclip “Reclamat, Baby” marcant la nota indie internacional amb ritmes molt bailables i un hyperisme que els ha caracteritzat sempre. Concertàs assegurat. La secció estatal ve marcada per dos vessants, la consolidada i la que ens està aconseguint de ple.

 

Grans noms del indie i el pop estatal

D’una banda Iván Ferreiro amb el seu nou treball titulat “Historia y cronologia del mundo”, Second presentant “Montaña rusa”, el rock pantanós i canalla de Corizonas, el dandismo d’extraradi dels Sidonie i el indie revolucionari de los Niños Mutantes, aquestes últimes preparant el que serà el seu nou treball. I atents! Niños Mutantes celebren en 2014 els seus vint anys de trajectòria.
Tuya
D’altra banda els noms dels quals ja parla tothom, Izal s’està coronant amb l’apel·latiu de ser la nova promesa del pop estatal, amb el seu treball “Agujeros de gusano”, León Benavente s’ha obert pas de forma imminent en l’escena pop rock més intensa amb el seu àlbum homònim amb un estil madur que Nacho Vegas (qui realitza el text de presentació del disc) defineix com “road-pop” i que està deixant una petjada musical evident des del seu llançament, ara acaba de presentar “Avanzan las negociaciones”, el primer dels quatre temes que compondran el EP que tenen previst editar al desembre.

Per a tancar la dotzena de confirmacions tres bandes més florents però que, sense cap dubte, seran des d’avui fins a l’arribada del seu directe en el festival, noms molt sonats: Belako, Free Fall Band i Tuya. A Belako, molts segur que ja els coneixeu, resulta una suggeridora formació que ens arriba des d’Euskadi i que malbarata post-punk de qualitat malgrat ser insultantemente joves i que ja han deixat a més d’un amb la boca oberta amb el seu àlbum debut “Eurie”. The Free Fall Band és una de les incorporacions que forma part del recentment creat “El Segell del Primavera”, cinc joves que generen un pop plusquamperfet i que ja s’han fet notar sobre l’escenari com teloneros de Rodríguez o com a guanyadors en la categoria pop-rock de Bilbao i, per a acabar aquesta primera etapa de confirmacions, anem-nos a la capital per a trobar-nos amb Tuya i el seu pop experimental, un trio format per inquiets músics amb bagatge que presentaran davant la societat lower la seua “Waterspot”, un altre títol que cal gravar-se a foc aquest estiu.

 

Low Cost festival, un festival punt i apart

Les dates? Els dies 25, 26 i 27 de juliol el lloc? Benidorm, capital del glamour kitsch i el que és ja la seua nova etiqueta #BenidormCapitalIndie perquè ja són milers de “lowers” els que han decidit viure aquesta marató musical abans si més no de conèixer el cartell, des que l’organització decidira llançar els abonaments a la venda pel simbòlic preu de 35€ a mitjans d’agost. Avui els pots trobar a: 45€ + despeses abone general, 85€ + despeses abone VIP, 125€ + despeses abone VIP POOL.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €