Documental sobre el ‘Botifarra’

blog-pau-alabajos-pep-gimeno-botifarra4Per fi després de mesos d’espera els realitzadors i productors del documental sobre Botifarra han anunciat que aquest es portarà finalment a terme. El projecte, que pretén centrar-se en la tasca de recull i divulgació cultural del cantaor Josep Gimeno ‘El Botifarra’, va començar a gestar-se en 2009. La idea i la iniciativa sorgeix del guionista i realitzador Albert Montón (Del Roig al Blau, Ser Joan Fuster), i la televisió autonòmica catalana TV3 s’hi va interessar des del primer moment, tot i que fins ara no s’havia aconseguit el suport suficient. Fa un any i mig el projecte es va reprendre amb el suport de la Taller d’Audiovisuals de la Universitat de València. El projecte el completa i lidera la productora barcelonina Optim TV, pertanyent a Enric Canals i al Grup Lavinia, productors d’altres documentals i programes a TV3 i altres cadenes.

El productor executiu del documental és el mateix Enric Canals, a banda de Miquel Francés (Taller d’Audiovisuals) i segurament Jordi Ambrós (TV3). La direcció i realització correrà a càrrec d’Albert Montón i l’equip de tècnics serà aportat també per la Universitat de València. Serà rodat a diferents pobles i indrets de la comarca de La Costera.

Tasca de recerca

El documental pretén acostar al públic una mirada diferent cap al Botifarra. No es tracta sols de vore’l com un artista d’èxit que ha tornat a popularitzar la música i el cant tradicional, sinò com una peça clau en la recuperació del patrimoni popular musical i cultural. La tasca de recerca va ser realitzada per Gimeno i altres membres del Grup Sarau de música tradicional de La Costera, que visitaven els vells cantaors dels pobles de les comarques centrals. Esta és la història que ens volen contar i que esperem poder gaudir a la propera primavera.

 

Fotos: La Barra Sonora / Andrew Condon.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €