Telegram, el servei de missatgeria instantània més segur del mercat

telegram-4

Telegram és la nova aplicació de missatgeria instantània arribada des de Rússia de la mà dels germans Dúrov, creadors de Vkcontakte la segona xarxa social més gran d’Europa. Destaquen tres qualitats que la fan sobresortir de la seua competència: seguretat, rapidesa i codi obert.

Telegram va néixer el 14 d’agost de 2013 per a iOS, i el 20 d’octubre per a Android. No té finalitats comercials, per tant, és totalment gratuïta. Pável Dúrov recolza financiera e ideològicament el llançament d’aquesta app, mentre que Nicolas Dúrov ha desenvolupat el protocol de dades personalitzat i únic que conforma l’app més segura i ràpida del mercat. Però ¿què passarà si es queden sense finançament? Doncs, segons els creadors, desenvoluparan un sistema de donacions voluntàries o inclouran opcions no essencials de pago.

telegram-3El mercat de la missatgeria mòbil ha estat colonitzat per l’omnipresent app anomenada Whatsapp. Moltes són les apps que han fet l’intent de desbancar-la però, com a màxim, només han aconseguit ser l’ombra de la primera al mòbil de l’usuari. I és que en el mercat de les apps, com en la resta, els usuaris som fidels a l’originalitat del que va arribar primer i es fa molt difícil el salt a la novetat, fins i tot, oferint-nos suculents avantatges. Ara bé, si enfrontem Telegram a Whatsapp i a Line, ens adonarem de seguida perquè mereix una oportunitat.

En primer lloc Telegram és gratuïta, per tant, supleix els 0’89 euros a l’any que Whatsapp va imposar des de fa relativament poc. També és més segura, tant que els seus creadors s’han atrevit a reptar a tots el hackers del món amb 200.000 euros per a qui aconsegueixi salvar la seua seguretat. A més, la companyia assegura que protegirà la privacitat de l’usuari fins a l’infinit, de fet, té una opció en la qual es poden crear xats secrets en les que l’usuari decideix quan es destrueixen les conversacions. L’app Whatsapp és molt insegura: ha sigut criticada en diverses ocasions per la facilitat que presenta a l’hora d’accedir a les conversacions privades. 

Telegram Whatsapp

Telegram és més ràpida degut al sistema que utilitza basat en una infraestructura descentralitzada. Una de les deficiències que presentava Line era la lentitud a causa d’incloure massa adorns innecessaris que t’acabaven la bateria de seguida. A part de la rapidesa, també millora l’adaptabilitat de l’usuari pel fet que l’experiència siga quasi la mateixa que al obrir el Whatsapp. L´única diferència que trobem entre ambdues apps és el color: de verd a blau.

D’altra banda, Telegram permet la creació de grups fins a 200 usuaris, enviar arxius més grans i més ràpidament. El doble tick significa llegit no rebut, a diferència de Whatsapp. Per últim, el codi obert permet que altres desenvolupadors hagen fet que Telegram estiga ja disponible per diferents plataformes i sistemes operatius: Web, Windows, Mac, Android, Ios,… Fins i tot, podria estar disponible per a llibres electrònics.

Però no tot són avantatges. Telegram no permet crear notes de veu, ni tampoc fer trucades o videotrucades, com feien Google Hangouts o Line de forma gratuïta. Encara que, el principal inconvenient, impredictible per tothom, és l’acollida que tindrà per part dels usuaris. Aquest fet és el que va provocar el “fracàs” de Line i de tantes altres apps que han intentat competir contra el Whatsapp. Al final és l’usuari qui decidirà. Temps al temps. Per al moment, li ha plantat cara a Whatsapp.
telegram

Descàrrega ‘Telegram‘.

Al Google Play //A l’App Store.

 

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €