Aquest dijous s’estrena el documental sobre Botifarra

10325618_676352585746564_2816821613513745447_nAquest dijous 5 de juny s’estrenarà als cines del Centre Comercial Plaza Mayor de Xàtiva el documental ‘Botifarra, el cant de les arrels’, d’Albert Montón. El divendres també s’estrenarà als cines Axion d’Alcoi, i prompte s’informarà d’altres punts on s’exhibirà la peça. Ens trobem davant un document audiovisual de marcat valor cultural per als valencians. Pep Gimeno ‘Botifarra’ és conegut per haver tornat a popularitzar el cant i música tradicionals, i en poc de temps ha sigut elevat a la categoria d’ídol intergeneracional. Però la tasca de Botifarra és molt més llarga i extensa. Durant anys va trepitjar cada poble de les comarques centrals, buscant eixes melodies i cançons que estaven a punt de perdre’s.

El documental ‘Botifarra, el cant de les arrels’ ens apropa aquesta vessant del cantaor de Xàtiva, que tornarà a les cases que va visitar fa anys, xarrarà amb els fills i filles d’aquells uelos que ell va entrevistar i explicarà el seu procés de recerca. La pel·lícula té el suport de la Universitat de València i TV3 i és una producció d’ÒptimTV.

Aquest divendres a les 19h de la vesprada tindrà lloc a Xàtiva, als Axion del Centre Comercial Plaza Mayor, l’estrena en cinemes del documental sobre Botifarra. Es comptarà amb la presència del cantaor i també del director del documental. Per assabentar-se de noves projeccions i estrenes, podeu adreçar-vos al Twitter de la pel·lícula @DocuBotifarra. Vos deixem amb el tràiler!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €