El Teatre del Raval de Gandia, una aposta de futur

Vivim una època on l’impacte de les tecnologies digitals ha afectat el consum cultural en espais públics. Se n’han resentit cinemes, teatres i demés, però sembla sensat pensar que aquests equipaments són indispensables per una bona salut de la cultura local. Calen llocs on es puguen desenvolupar les diferents expressions i pràctiques artístiques. A més,  compleixen una funció no menys important d’interacció social lligada al costum humà d’usar llocs comuns per a la trobada física. Aquesta ben bé podria ser la justificació de perquè la promotora La Casa Calba ha decidit recuperar el Teatre del Raval de Gandia, que va tancar fa poc més d’un any per manca de finançament.

teatre-raval-gandiaUna aventura boja, que requereix moltíssim esforç, passant inequívocament per la rehabilitació de les instal·lacions. Per això La Casa Calba enceta un projecte de micromecenatge per tal de poder reobrir aquest espai cultural a la capital de la Safor, que anomenen #ReviuElRaval.  La intenció és (re)animar-lo com a centre cultural polivalent, dedicat sobretot a l’exhibició, però obert també a altres usos paraculturals. Volen programar arts escèniques i cinema, acollir activitats de formació (entre elles, dues de permanents: una escola de teatre per a menuts, i una altra de músiques modernes) i oferir el lloguer d’espais a artistes, entitats i associacions, ja siga d’una manera puntual o de seguit. Així mateix, intentaran que la pluja seguisca fent bona saó, continuant amb la tasca del teatre per a escolars.

Els objectius concrets del projecte són clars: a) condicionar l’avantsala i la primera planta de l’edifici, ço és, la zona d’entrada i la destinada a formació; b) acabar de dotar tècnicament la sala d’actes. Per a participar i col·laborar amb el projecte, podeu fer click en aquest enllaç i fer la vostra aportació. A canvi podeu triar entre diverses recompenses ben sucoses, feu una ullada!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €