M. del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i La Ranamanca primers confirmats del TroVAM!

Maria del Mar Bonet i Borja PenalbaQuan falten dos mesos curts per a la celebració del Trovam! 2014 a Castelló de la Plana, arriben les primeres confirmacions del seu cartell musical: Maria del Mar Bonet, Clara Andrés, Atupa i La Ranamanca, encapçalaran la nòmina d’artistes que comptarà amb una quinzena de grups musicals i un conjunt de professionals que vindran a debatre en torn al futur de les indústries culturals. El Trovam! es celebrarà els dies 2, 3 i 4 d’octubre en 6 espais culturals de Castelló de la Plana: el Paranimf de l’UJI, el Teatre Raval, la Pèrgola, la Llotja del Cànem, la Plaça Santa Clara i el Museu de Belles Arts.

L’encarregada d’inaugurar aquesta fira-festival serà l’artista mallorquina Maria del Mar Bonet, sense dubtes, una de les creadores més reconegudes del paisatge musical mediterrani. Porta des dels anys 1970 donant a conéixer el patrimoni musical de la Mediterrània, enriquint-lo amb cançons pròpies i posant música a textos i poemes d’escriptors de diverses generacions.

trovam_1Maria del Mar Bonet presentarà en el Paranimf de la Universitat Jaume I el seu nou directe en companyia del músic valencià Borja Penalba, autor dels arranjaments d’aquest nou repertori de l’autora mallorquina, i compartirà escenari amb Tomàs de los Santos, un músic que, amb la recent publicació del disc ‘Dones i dons’ (Premi Ovidi Montllor 2014 al millor disc de cançó), s’ha convertit en un dels cantautors més destacats de la música valenciana.

Entre les actuacions del Teatre Raval, una de les més recomanables serà la de Clara Andrés. La compositora d’Oliva vindrà a presentar el seu tercer disc “Entrelínies”, un treball que consolida la mirada fràgil i intimista dels discos anteriors que està sent molt valorat per la crítica i el públic.

El recinte de la Pèrgola comptarà amb la presència del rap compromés d’Atupa. Els de Montcada porten entre mans un dels projectes més sòlids de la cultura hip hop feta a València. Cançons-dard que posen la mirada en els efectes co-laterals de la societat de consum i els abusos del poder. Per últim, la formació local La Ranamanca, serà protagonista que donarà el toc festiu a la convocatòria. Amb un estil que fusiona rumba, flamenco, salsa o ranxera, els de Vila-real compten cada vegada amb més seguidors. La resta del programa serà donat a conéixer en les pròximes setmanes. La venda d’entrades està previst que comence a finals d’agost.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
6
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €