Nova temporada al Teatre Micalet de València

foto temporada

El Teatre Micalet estrena una nova temporada carregada d’espectacles: 17 en total des del setembre fins que acabe l’any. Teatre, música i, fins i tot, teatre infantil. Tot, com sempre, en valencià i donant protagonisme als artistes valencians. Així ho va presentar ahir a la nit al teatre en una festa íntima la directora artística de la Companyia Teatre Micalet Pilar Almeria. La CTM compleix 20 anys de vida al maig del 2015, data en que va xafar l’escenari del Teatre Micalet per primera vegada i per celebrar-ho “volem tornar a representar ‘Nàpols Milionària’, el nostre primer muntatge amb tots els actors que van participar aleshores de l’única manera que podem, fent partícep a la societat civil del nostre projecte, com a símbol de l’esperit que va encetar la Companyia Teatre Micalet ara fa 20 anys” en paraules de l’actriu i directora Pilar Almeria.

La temporada arranca el pròxim dia 17 de setembre amb l’espectacle ‘Ficció’, de la Companyia Albena Teatre, interpretat pel reconegut actor Carles Alberola qui ens mostra els poders de la ficció a través de l’humor del món del teatre i el cinema. El muntatge ha estat guardonat amb el Premi Turia a la millor contribució teatral 2014. És el començament d’una programació teatral molt intensa, que continuarà amb un clàssic del Teatre Micalet, Xavi Castillo i el seu ‘Veriueu-ho Night Live!’ Una funció única retransmesa en streaming que donarà pas al dia següent a ‘El Mono’, un projecte d’Apocalipsi amb música en directe que barreja la ciència ficció i les aventures amb la sàtira habitual de l’actor. I pels matins és el torn de les campanyes escolars, tant de la Companyia Crit Teatre com de Xavi Castillo per portar als alumnes els contes, les fantasies de capa i espasa, cavallers, armadures, bufons, castells, dracs, bruixes, batalles i dimonis.

Del 23 al 26 d’octubre visita el Micalet una companyia resident a Palma de Mallorca amb la seua obra ‘Z i l’Habitació 113’. Una habitació d’hotel especial fins que arribe el client nom Z, que casualment es la última lletra del abecedari, com la última oportunitat de canvi. El mes d’octubre té lloc per a la música amb els concerts de Cesk Freixas i el concert homenatge ‘Gràcies Ovidi’, un repertori de les millors cançons d’Ovidi Montllor interpretades per Arturo Goya, Kike Pellicer el contrabaix i Paco Prieto amb la guitarra. Novembre comença amb el popular actor català Toni Albà qui presenta ‘Bufonant’, dues úniques funcions a prova d’improvisació amb el públic on els espectadors aniran descobrint els personatges que Albà interpreta. Del 5 al 9 de novembre arriba ‘Gore’, de l’argentí Javier Daulte amb direcció i adaptació de Xavier Puchades i interpretat per la Jove Companyia d’Actors de Teatre de l’Abast. El mes continuarà amb obres com ‘El Somriure del Crim’, ‘Per un sí o per un no’, un concert d’Andreu Valor i el recital poètic-musical de Manel Arcos ‘El Vol del Silenci’.

I el desembre és temps de Nadal i d’estrenar ‘Ser o no res’, la producció de la Companyia Teatre Micalet. Un muntatge de creació pròpia protagonitzat per Pilar Almeria, Empar Canet i Pep Ricart sota la direcció conjunta de tot un equip de treball. I per tancar l’any res millor que l’humor de Xavi Castillo amb el seu especial de Nadal i els diumenges pel matí Dani Miquel espera els més menuts amb ‘Al Nadal, un pas de pardal’.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €