Una setmana per al Deleste Festival

slide-2-1920x600

En una setmana començarà el festival de la tardor per excel·lència a la ciutat de València. Es tracta del Deleste Festival. Fa menys d’un mes el Qfestival d’Alzira ja ens va servir de precedent per obrir una nova seguida de concerts “d’hivern”, deixant enrere un estiu amb festivals a la vora del mar. Així, La Rambleta serà l’encarregada d’acollir per tercer any consecutiu el Deleste, un festival que compta amb un cartell força diferenciat dels clàssics festivals estiuencs. Aquest any encapçalaran el cartell Grupo de Expertos Solynieve i El Columpio Asesino. A més actuaran Pony Bravo, els valencians Polock presentant el seu Rising up, Nueva Vulcano, Madee, els catalans Maria Coma i Pau Vallvé, qui acaba de treure Pels dies bons, Modelo de Respuesta Polar, Za! i Red Buffalo, entre d’altres. En aquesta tercera edició, l’electrònica cobrarà més presència de la mà de Marc Piñol i Begun.

Pel Deleste ja han passat artistas com Fanfarlo, Nudozurdo, Julio de la Rosa, Guadalupe Plata o Mujeres. Un festival que sens dubte és dels més avantguardistes de la ciutat de València, bé siga pels espais tan diàfans que possibilita la Rambleta o bé per la qualitat musical que la cita destil·la. Així mateix, enguany també es comptarà amb la sexta planta que fou recentment inaugurada, un lloc que ens trasllada al Berlin més estimat.

Pensant en els més menuts

Cada vegada són més els festivals i les iniciatives que inclouen una secció o programació per als més menuts com fa el Primavera Sound. Una aposta que com bé va apuntar Jairo Zavala – el cantant de Depedro- al concert de Benvinguda d’ahir: “s’ha de tenir en compte i els xiquets deuen tenir dret a acudir a tot tipus de concerts”.  I açò és el que ha fet el Deleste, ha inclòs un apartat destinat als més menuts, el Deleste Kids, que tindrà lloc el dissabte 25 d’octubre de 11 a 14 hores. Hi haurà activitats per a xiquets, a banda de música per a tots els públics.

Ací us enllacem un documental lleuger i molt ben resolt sobre l’edició passada del Deleste. Al video, els grups que actuaren en 2013 parlen de la sensació que els va deixar el públic valencià, a més les entrevistes a les bandes van acompanyades de les explicacions de Quique Medina, l’organitzador del festival. Enguany les entrades oscil·len entre els 25 i 40 euros, depenent de si es compra un ticket d’un dia o l’abonament complet.

deleste cartell 2014

Fotografia destacada de Maria Coma per  Martina Matencio.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €