Sant Andreu Jazz Band, la “big band” més jove d’Europa aterra a Ontinyent

CARTELL SANT ANDREU JAZZ BAND De la mà de l’Escola de Música de l’Agrupació Musical Ontinyent actuarà al Teatre Echegaray la Sant Andreu Jazz Band que està considerada la Big Band més jove d’Europa.

La formació de xiquets i joves amb més glamur del moment, dirigida pel jazzman Joan Chamorro va nàixer en 2006 a l’Escola de Música del Barri de Sant Andreu de Barcelona. En aquest temps ja ha enregistrat tres discos, una pel·lícula documental i una projecció internacional que motiva a músics de tot arreu a visitar Barcelona per a col·laborar en el projecte.

En les seues files, xiquets i xiquetes, xics i xiques, d’entre set i vint anys treballen conjuntament un repertori de jazz, sobretot de swing dels anys trenta i quaranta, amb melodies cantables i un ritme que té els seus orígens en el ball.

Darrere d’aquest projecte s’amaga una filosofia de treball que fa que els seus membres arriben a tocar per necessitat, pel desig de sentir-se bé i per comunicar-ho als altres, família, amics i públic.

Sens dubte, la Sant Andreu Jazz Band compta amb el fort reclam que suposa que un grup de xiquets i xiquetes siguen els protagonistes d’aquesta història, així com amb el carisma d’una veu com la d’Andrea Motis o Magalí Datzira i el so de la trompeta d’Alba Armengou. Però a part d’estar repleta de bons músics, la gran virtut d’aquesta formació ha sigut la d’apropar el jazz clàssic i popular a un públic que fins ara no s’havia sentit atret per aquesta música. Glenn Miller, Louis Armstrong o Sarah Vaughan han entrat a formar part de la banda sonora de moltes persones amb la mateixa naturalitat que els xiquets pugen a l’escenari com una part més del seu aprenentatge.

El concert tindrà lloc el proper diumenge 3 de maig a les 18h al Teatre Echegaray d’Ontinyent i les entrades es poden aconseguir al local social de l’Agrupació Musical Ontinyent al llarg de tota la setmana.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €