La vida després del Feslloch

El 2006 l’associació cívica Escola Valenciana presentava el primer festival Feslloch com la cloenda de la Gira, el circuit musical associat a les Trobades d’Escoles en Valencià que promou la música feta en valencià. Amb el pas del temps, el Feslloch s’ha convertit en el principal aparador de música cantada en llengua pròpia i l’edició del 2015 ha suposat una gran passa cap a la seua professionalització. Amb una assistència que ha superat totes les previsions, el festival es consolida al calendari festivaler valencià, i es mostra cada vegada més sensible a les bandes que aporten noves sonoritats a eixa escena caracteritzada per la utilització del valencià com a llengua artística i vehicular. A l’edició d’enguany han brillat les noves propostes d’Smoking Souls, Mai Mai, Tardor, Egalité i El Diluvi.

No són poques les crítiques que se li han fet al Feslloch, i segurament alguns tenen raó. Serà capaç el festival d’afrontar els seus nous reptes de cara a la seua 11a edició? El que si que sabem és que el festival ha donat un gran salt qualitatiu tant en la programació com en l’organització. La gran crescuda en quant a l’assitència es va saber abordar amb rapidesa i efectivitat, i fa pensar en la possibilitat que el festival continue creixent els propers anys. Potser en 2016 haurem de triar a quin escenari volem apropar-nos o tindrem més concerts vespertins, més espai per a Djs o es recuperarà l’enyorat torneig de petanca.

De moment no podem fer més que esperar o fer arribar a l’organització les nostres propostes. Potser si les deixeu a un comentari vos llegiran. Així, vos deixem amb els primers vídeos que han anat sorgint després que Benlloch (Castelló) es desbordara per milers de joves i per la millor música feta en valencià.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €