La Fera al Palau, 10 anys de la tancada del COM al Palau de la Música

La Fera al PalauTorna La Fera al Palau. Enguany ha fet 10 anys que la pràctica totalitat de músics i cantants en valencià, membres del Col·lectiu Ovidi Montllor, ocuparen el Palau de la Música de València per a denunciar la situació d’exclusió per part de les institucions del País.

També fa ara una dècada de la primera edició dels Premis Ovidi Montllor a la música en valencià, uns premis per mantenir viva la memòria de l’artista d’Alcoi, fer visible la nostra música i reivindicar unes poques veritats que al nostre País alguns s’entesten a negar; la llengua compartida, els drets socials, civils i nacionals. Ara fa vint anys que l’Ovidi, l’artista i el pallasso, va començar les seues llargues vacances. Totes aquestes efemèrides tenen lloc l’any del canvi polític a València que ha fet possible, gràcies a la col·laboració de les principals institucions, el retorn al Palau de la Música de la Fera, la qual simbolitza la gent incòmoda per al poder, la rebel·lia, l’expressió cultural popular. Una criatura “estranya”: creativa, lliure i perseverant. Una Fera que reclama el que li pertany i s’obstina en existir, com la música en valencià els darrers 10 anys.

Per a celebrar-ho, el COM vos ofereix cinc dies dedicats a la música en valencià de tots els estils i diferents generacions: quatre dies de concerts, 11, 12, 17, 21 de novembre, en què participen una trentena d’artistes i formacions que han rebut premis en les edicions passades i la X edició de la Gala dels Premis, el diumenge 22.

PROGRAMA – LA FERA AL PALAU
11-22 de novembre de 2015

DIMECRES 11
Arthur Caravan
Mox Nox
Pau Alabajos
Rafa Xambó
Sant Gatxo
Senior i el Cor Brutal
Xavi Sarrià & Miquel Gironés
Presenta: Núria Cadenes

DIJOUS 12
Apa
Botifarra
La Gossa Sorda
Mara Aranda
Sis Veus per al Poeta
Tomàs de los Santos
Urbàlia Rurana
VerdCel
Presenta: Reis Juan

DIMARTS 17
Clara Andrés
Elies
Sitja
Eva Dénia
Feliu Ventura
Hugo Mas
Lluís Vicent
Miquel Gil
Presenta: Jordi Tormo

DISSABTE  21
Aljub + Krama
Amanida Peiot
Miquel Herrero & Autòmats
Novembre Elèctric
Òscar Briz
Pau Miquel Soler
WeAreNotBrothers
Presenta: Amàlia Garrigós

DIUMENGE 22
Gala X edició Premis Ovidi Montllor a la música en valencià
Amb la col·laboració d’Eugeni Alemany i Xavi Castillo
Presenta: Amàlia Garrigós

Tots els concerts i la gala seran a les 20h a la Sala Joaquin Rodrigo del PALAU DE LA MÚSICA de València. ENTRADA LLIURE fins a completar aforament. Instal·lació fotogràfica per Xepo WS i Milkglass.

El projecte gràfic de La Fera al Palau és una idea original del dissenyador Cèsar Amiguet desenvolupat per Lavalenciana de Comunicació, per al qual s’han adaptat il·lustracions de feres, monstres i quimeres del s.XVI de U. Aldrovandi, A. Dürer i E. Schön.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €