Emergència! 12a edició de Popalcarrer

Cartell Pop al CarrerDes de fa més d’una dècada el Pop al Carrer segueix convocant tot tipus de públic en la zona de La Goleta, un oasi enmig de ciment, en un espai que no pateix d’aglomeracions i que enguany, sota el lema Emergència! acollirà música en directe de diversos gèneres, teatre de titelles, cuina creativa i ecològica, circ, jocs populars amb materials reciclats i cinema en Súper-8. Una programació per a tots els públics i gratuïta, gairebé a la vora de la mar.

«Amb Emergència! volem recalcar que continuem immersos en un estat d’emergència cultural farcit de precarietat –explica Francesc Burgos, gerent de LaCasaCalba, organitzadors del Pop al Carrer-.

El programa arranca divendres 15 de juliol a partir de les 20h00 de la vesprada quan es podran veure les actuacions d’Ona nua (cançó-pop, Alzira), projecte en solitari de Josep Pérez, que porta més de vint anys al món de la música tocant, cantant, produint i arranjant per a nombrosos artistes com ara Òscar Briz, Aljub, Néstor Mont o Limbotheque –entre altres–; el cantautor Carles Pastor (cançó-folk, València) que presentarà el seu darrer treball Dies de ràdio, un disc d’aroma mediterrani on les guitarres i el violí són els principals protagonistes; Aucell Cantaire (folk-pop-psicodèlic, Palma de Mallorca), projecte del mallorquí Toni Verd que debuta amb el seu primer disc oficial que parla sobre aquelles qüestions a les quals qualsevol ésser humà s’enfronta, tard o prompte.

Finalment tindrà lloc la funció per a tots els públics que combina titelles, música i vídeo de la mà de la companyia De Paper (Cullera-Terrassa) “Dins la panxa del llop“, una interessant reconstrucció de la cadena alimentària feta amb molt d’humor i molta música, amb cançons originals i a mida per a l’espectacle.

La segona jornada del festival serà dissabte 16 de juliol a partir de les 19h00 on podrem gaudir de les actuacions de Calliope & Miquel Gil (electro-jazz-poètic, València) un nou projecte d’experimentació on s’utilitza la música improvisada basada en el jazz i el so electrònic; Gener (folk-rock, València) l’òpera prima dels quals, El Temps del Llop; Esperit! (home-orquestra, Catalunya), el projecte més personal de Mau Boada que, després de solcar mig món amb multitud d’aventures musicals, ens ha preparat l’espectacle La volta al món amb Esperit!, adreçat espacialment pera la xicalla; Herba Negra (hip-hop nostrat, Camp de Túria-Cocentaina); La Cris (impro-looping-pop, Gandia) que, amb el seu teclat i amb tota classe d’objectes improvisa un des-concert en el que el públic juga un paper important; Cia. Coeficiente Cero (circ delirant, Mèxic) amb el seu espectacle “El Rompe Récords“.

A més, el festival comptarà amb activitats paral·leles com els jocs populars que han reinventat Quique i Adrià Ordines (Gandia) amb materials reciclats. Ells són Pare i Fill i els tindrem animant les dos vesprades del festival ja que, a banda del seu enginy constructor són uns autèntics showmen. També, divendres a la nit tindrem una selecció de curts en super-8 a càrrec del cineasta i projeccionista de Tavernes de la Valldigna, Santiago Estruch, qui ens transportarà a l’ambient que es vivia en els primers cinemes, els cinemes de fira.

I, com a novetat, enguany obrim una nova finestra gastronòmica de la mà del restaurant de Gandia, Fusta Orgànic. Encapçalat pel cuiner Pep Solà, tot un talent de la nova cuina mediterrània, creativa, ecològica i de proximitat. I com a complement ideal tindrem l’habitual carta de refrescos i granissats de fabricació casolana.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €