L’Aplec de la Mariola i el del Sènia ocupen el 15 d’octubre

L’aplec del Sénia i el de Mariola ocupen l’agenda del 15 d’octubre. D’una punta a una altra del País hi haurà trobades culturals i musicals. La localitat  d’Ibi (Alcoià, Alacant) rep la quarta edició de l’Aplec de la Mariola i Vinaròs (Baix Maestrat, Castelló) acollirà el sisè Aplec del Sènia. Ambdós aplecs són iniciatives populars organitzades amb diverses finalitats socials.

Un aplec per a unir el sud català amb el nord valencià

Un aplec nascut el 2004, va durar 4 edicions i no es va reprendre fins l’any passat. L’Aplec del Sènia és tot un exemple de trobada cultural entre Catalunya i el País Valencià, sud i nord separats per un riu, el Sènia. Després de 7 anys sense cap aplec, un grup de joves decidiren recuperar-lo amb l’objectiu de reivindicar eixa unió de pobles.

Castelló i Tarragona, considerades “perifèria” per part de l’administració, segons els organitzadors, s’uniran el 15 d’octure en una jornada completa i repleta d’actuvitats diverses: fira d’entitats, oferta gastronòmica, dinar popular i concerts ambels grups Orgull de Classe, Maskarats i Smoking Souls.

“Identitats i Migracions”, el lema de l’Aplec de la Mariola

El lema d’enguany de l’Aplec de la Mariola és ‘Identitats migrants’, sobre els moviments migratoris als pobles de les valls de la Mariola. Sobre com han contribuit a fer evolucionar la societat este darrer segle. Taules rodones, exposicions i concerts. A la nit actuaran dels grups Inèrcia, Killing Calacas, Ebri Knight i Herba Negra i els Dj’s The Blackfank Club.

aplec-mariola-2016-programaA banda del concert com a plat fort de l’Aplec de la Mariola, hi haurà també una mostra d’actuacions folklòriques de les diverses cultures que hui dia conviuen a Ibi i una fireta d’entitats i associacions i de productes autòctons. Els pares, mares, xiquets i xiquetes estaran entretinguts amb les activitats infantils, i els àpats populars i més activitats incloses al programa.

La taula rodona comptarà amb la veu del professor de Geografia Humana de la Universitat d’Alacant (UA), José Ramón Valero. Este expert farà també de moderador d’un col·loqui on analitzaran els diversos aspectes de les migracions. Des del 10 d’octubre fins el 30 de novembre hi haurà oberta l’exposició “Migracions a Ibi i identitats col·lectives”, sobre els moviments migratoris a Ibi des del segle XX i els seus efectes en el desenvolupament del municipi.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €