Arkano, el campió del rap improvisat afincat a Youtube

arkano

Arkano, de nom Guillermo Rodríguez (1994), és un jove d’Alacant molt conegut per la seua faceta de raper. És un mestre de la improvisació i al seu canal de Youtube, Smooth Arkano, puja continguts relacionats en política. Es desmarca del tòpic dels youtubers: ni és gamer ni tracta temes apolítics. I es preguntarà el lector, quan parlen sobre canvis a les normes de Youtube, les pugnes amb els partners o el tracte amb els mitjans de comunicació, d’una manera o d’altra, és contingut polític. Sí. Però Arkano fa de la política i els conflictes internacionals la matèria primera del seu canal.

Arkano estudia Enginyeria Informàtica i amb només 15 anys ja es coronà Campió Nacional de la Red Bull Batalla de los Gallos. Però si ser campió freestyler d’un país no fóra suficient, ha aconseguit guanyar la darrera final internacional de la Red Bull Batalla de los Gallos.  Amb este currículum, ha cridat l’atenció dels mitjans de comunicació i dels festivals de música. Tant és així que l’han entrevistat a l’ Hormiguero (Antena 3),  la Cadena SER i és un habitual col·laborador del programa de ràdio Vodafone Yu.

El talentós raper té vora 124.000 seguidors i els ha aconseguit en només un any. Allò que Arkano començà en el món del freestyle quan només tenia 14 anys, en la seua primera batalla de rap a Alacant, l’ha portat al món dels escenaris i el verb polític. El seu perfil alternatiu l’ha posicionat en un àmbit del rap crític amb l’stablishment i perfectament lligable a altres MC’s de l’escena valenciana com Toni Mejías i el Nega, de Los Chikos del Maíz, o Día Sexto. Tot i que estos darrers no s’hi dediquen al freestyle o improvisació. Ara, amb només 20 i pocs anys s’ha convertit en tot un líder d’opinió per la seua implicació política marcadament d’esquerres.

A simple vista, Arkano pot no aparentar ser un raper, però el freestyle el domina i coneix com si fóra el palmell de la seua mà. De fet, el raper d’Alacant és tot un internacional. Arkano ha tret ha passejar les seues rimes per diversos països llatinoamericans com Argentina, Xile, Panamà, Mèxico o Perú.

Ha actuat en l’edició del Viñarock 2016, i és per això que al seu recentment creat canal es pot veure un Vlog sobre la seua experiència al festival de Villarobledo. Recentment ha estrenat la secció Arkanews, on llig titulars de notícies i les explica a base de rap. Una excusa més per callar boques amb rimes polítiques. De moment ha tocat temes com les FARC a Colòmbia o sobre corrupció i Donald Trump. En cap d’ells no deixa cap títaro en canya.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €