El cantant de La Tribu triomfa a Llatinoamèrica

jose montoro

Es tracta de José Montoro, un cantant i músic de Canals (La Costera) que triomfa a l’Amèrica Llatina. Després de participar el 2013 al talent show de TVE, Uno de los nuestros, donà el salt a la fama i fitxà per una promotora panamenya. Des de llavors ha fet les amèriques i no li ha anat gens malament en el mundillo del pop llatí. Este estiu José Montoro s’ha colat entre grans de la indústria com Shakira i Enrique Iglesias. El 4 d’agost debutà com nº1  a la Chart Bachata monitorLATINO de República Dominicana amb el seu tema ‘Hasta que salga el sol‘. I per a impressionants videoclips com ‘Hay algo en el aire’, rodat a Manhattan (Nova York)

Amb només un parell d’anys, José Montoro s’ha posicionat com un dels artistes del pop llatí del moment. El juny deel 2015 es situà entre els 20 primers de la llista Billboard dels EUA. Són pocs els cantants de l’Estat Espanyol que han aconseguit colar-se entre artistes de la talla d’EnriqueIglesias o Romeo Santos. Això es deu, en part, a més d’una dècada de feina als entaulats. Tot començà quan, amb només 16 ays, el canalí José Montoro començà a donar-li rascades a la guitarra. Tres anys després, amb 19 anys, s’integrà al grup Marabú, els quals guanyaren la 3a edició del concurs Sona la Dipu 2010.

Posteriorment, amb 22 anys, va estar tota una dècada a cantant i liderant la prestigiosa Orquestra La Tribu. Una de les millors orquestres nacionals, on fou també director musical. De ben segur que a les festes del teu poble l’has vist actuar. Treballar a les orquestres, diu, li va donar totes les tables com a professional de la música.

Però el punt d’infexió a la seua carrera arribà el 2013, quan aconseguí participar al programa de talent presentat per Carlos Latre, Uno de los nuestros. On concursà junt amb la seua parella artística i sentimental, també valenciana i exconcursant d’Operación Triunfo, Sandra Polop. Això fou una oportunitat d’or per desenvolupar la seua carrera en solitari al panorama mainstream llatinoamericà.

“Fou un abans i un després en la meua carrera. Els meus managers del Canal Internacional de llatinoamèrica de TVE es van posar en contacte amb mi i em proposaren anar cap a Llatinoamèrica. Vam fer molt bona lliga i férem un contracte”, assegura en una entrevista a Ràdio Canals. “Que sàpiga tot el món que en Canals hi ha un artista internacional que porta el nom del seu poble arreu del món”, diu orgullós. Jose Montoro es mou entre estils del pop llatí com la bachata, dance, fusions reggae o l’electrollatí i s’ha fet autèntics banys de masses a països de sudamèrica com Xile, Veneçuela i Equador.

D’actuar a les festes dels pobles de l’Estat i fer la capçalera del Levante U.D Ràdio a acomplir el seu somni americà. Fa cosa d’un any, es posà en contacte amb ell, ni més ni menys, que el promotor de Romeo Santos als EUA. L’objectiu? Fer-se amb les costes est i oest per, així, conquerir el nínxol musical llatinoamericà dels Estats Units. De moment compta amb dos discos en solitari Cara B (2014) i Incontrolable (2014), del segell valencià Leima Music, i un bon grapat de single’s com ‘Ehh Ohh’.

Allà on va demostra el seu orgull pel poble que l’ha vist créixer. Un autèntic ambaixador de Canals. Ja pot anar a Santo Domingo, Nova York o Los Àngeles que diu: “Sóc de Canals, un lloc on fan la foguera més gran de tot el món”. El seu èxit només acaba de començar: “estic en un núvol, molt feliç, amb moltes granes de treballar i que el món sàpiga qui és Jose Montoro de Canals”.

Orgullo estar en la radio de mi pueblo! FELIZ!!! #mediatour #incontrolable

Una foto publicada por Jose Montoro (@jmontoromusic) el

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €