Arthur Caravan i Gener es coronen als Premis Ovidi 2016

Enguany la XI gala dels Premis Ovidi s’ha celebrat per primera volta fora de la ciutat de Valéncia, a l’Auditori de Castelló. La gala de lliurament ha tingut lloc a la capital de la Plana dins del marc de la programació del Trovam!, la Fira Valenciana de la música que s’hi celebra de fa quatre anys en arrere. L’acte, organitzat pel Col·lectiu Ovidi Montllor de músics en valencià i presentat per la periodista alcoiana Amàlia Garrigós, mamprengué amb una intervenció de Jordi Pastor en record de son pare, recentment traspassat: el músic alcasser Vicent Pastor, membre del grup Tres Fan Ball i peça clau del campament musical Folksona, que se celebra tots els estius en Agullent (Vall d’Albaida), però que va començar a Castelló. Amb rotllo i canya, la presentadora desgranà tot el rosari de categories premiades, amanides en la part audiovisual per projeccions a càrrec de Túbal Perales i Daniel Olmo Boronat.

xi_premiscom_foto_adrian_morote

Els primers guanyadors anunciats foren els de la part visual: Blau de Joe Pask rebé l’Ovidi al millor videoclip, del realitzador Nacho Errando, i la il·lustradora Alba López Soler guanyà el de millor disseny pel disc L’amor i la ferocitat (Bureo Músiques) de Pau Alabajos, l’únic de les quatre nominacions amb què comptava. Ona Nua, el projecte casolà de l’home-orquestra alzireny Josep Pérez, també n’aconseguí una de tres: l’Ovidi al millor disc de cançó d’autor per Un gat i un home al seu costat (Mésdemil). Un altre projecte convertit en supergrup, Gener, aconseguí dos de les quatre possibles: millor disc de pop a Oh, germanes! (Mésdemil) i millor producció musical, a càrrec del preclar Paco Loco. Els batoiers Arthur Caravan foren, com cada volta que trauen disc, els més reconeguts de l’any: llur àlbum Major propòsit (Música de Telers) va ser declarat el millor en la categoria del rock i, les peces “La traïció de les imatges” i “Les amants”, millor cançó i millor lletra.

Els tres premis restants, els més específics, tingueren receptors diferents: el Quasi res porta el diari d’Atupa és el millor disc de rap de 2016; el de folk és per a l’Adsabara, debut del supergrup Musicants; i el Premi Ovidi als artistes novells, per a la maqueta homònima del quartet Àcids. I els dos guardons honorífics, a la trajectòria musical i a la contribució a l’escena, els varen rebre amb orgull ambdós entitats: el de contribució al festival de la cançó d’autor Barnasants en el seu ideòleg, Pere Camps; el de la trajectòria, compromesa amb la llengua i el país, al grup Carraixet en les filles de Lleonard Giner. I, com a final apoteòsic, el discurs del president del COM, Manolo Miralles, un dels moments reivindicatius de la nit junt amb el manifestSentiu la música, escolteu els músics de la Coordinadora per l’Escena Musical Valenciana, que reclama unes condicions laborals dignes per a l’ofici de la música a nivell estatal.

Escolta ací els treballs guanyadors!

Millor disc de cançó d’autor
Ona Nua – Un gat i un home al seu costat (Mésdemil)

Millor disc de folk
Musicants – Adsabara (Picap)

Millor disc de hip-hop i electrònica
Atupa – Quasi res porta el diari (Mésdemil)

Millor disc de pop
Gener – Oh germanes! (Mésdemil)


Millor disc de rock

Arthur Caravan – Major propòsit (Música de Telers)

Millor maqueta
Àcids – Àcids

Millors arranjaments i/o producció
Gener – Oh germanes! (Mésdemil)


Millor cançó

“La traïció de les imatges”, del disc Major propòsit (Música de Telers) d’Arthur Caravan

Millor lletra
“Les amants”, del disc Major propòsit (Música de Telers) d’Arthur Caravan

Millor clip
“Blau”, de Joe Pask 

Millor disseny
Alba López Soler, per L’amor i la ferocitat de Pau Alabajos

xi premis ovidi 2016

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €