Botiga Home, artesania tèxtil contra el gegant Zara Home

botiga-home

Botiga Home és el projecte tèxtil empresarial de Marian Signes, una jove dissenyadora de Xaló (Marina Alta).  Com bé diu el nom, “Home”, es tracta d‘una start-up de roba per a la llar (fundes de coixins, llençols…). Marian Signes va estudiar Disseny de Moda a l’Escola d’Art i Superior de Disseny d’Alcoi i gràcies a un programa de suport a joves emprenedors, ha creat Botiga Home. La seua marca basa el producte en l’artesania, teixits naturals i produccions a xicoteta escala.

Com sorgeix esta idea? L’emprenedora Marian Signes explica que “en acabar el projecte final dels seus estudis i després d’un temps d’estar aturada, on ningú contestava al meu Currículum Vitae perquè no tenia experiència” va trobar unes pràctiques internacionals a través d’AIESEC a Jaipur (l’Índia). Estes pràctiques, diu Signes, eren d’un any, però finalment, va estar quasi dos: “Allí treballava a una fàbrica de confecció i exportació tèxtil. Bàsicament, portava les confeccions d’empreses espanyoles que produïen allí”.

“En arribar al poble i no trobar feina, vaig decidir fer allò que sempre havia tingut al cap: la meua pròpia marca”, diu la dissenyadora. El programa ‘Pedreguer Empenta’ l’ha ajudat a portar-ho a terme, però no econòmicament, sinó que a través de l’assessorament i ajuda de professionals de diferents àmbits.

En un sector copat per la marca d’Inditex, Zara Home, sorgeixen idees que fan de contrapés al model global i a gran escala d’Amancio Otega. Botiga Home és una empresa artesanal valenciana amb producció deslocalitzada, sí, però la idea és anar cap a la localització.

Marian Signes explica que produex a l’Índia perquè és allí on coneix als proveïdors, els materials, els preus “a més, tenen una indústria tèxtil tan potent que les possibilitats creatives són infinites”. El motiu és també que la fàbrica allà on fa les produccions la coneix i li resulta millor coordinar-se amb els treballadors amb qui ha estat durant 2 anys. “Sé per experiència pròpia que és un lloc on es respecta els drets dels treballadors”, afirma Signes.

Nuestro primer dia/ Our first day

Una foto publicada por Botiga Home (@botigahome) el

De moment, amb Botiga Home, ja ha obert el primer establiment a Moraira. Un dels reptes de futur de Marian Signes és incloure artesania i producció local valenciana: “Alfareria d’Orba, Tovalloles de Banyeres de Mariola i prodcutes de llata i palma de Gata de Gorgos. Ja estic treballant amb ells per a tinder-ho a l’estiu”, assegura.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €