ExpoJove fa un viatge en el temps per la història de València

ExpoJove ja ha arribat a Fira València i està en marxa des d’este dilluns 26 de desembre fins el 4 de gener. Un esdeveniment on els protagonistes són els menuts i els joves de la casa. El leit motiv d’enguany són les diferents civilitzacions que han ocupat València, però especialment, la ruta comercial i cultural de la Seda.

Hi ha sis escenaris per a explicar el passat i futur de la capital valenciana: l’escenari romà, el corral de les comèdies, l’escenari del món àrab, l’escenari del vaixell de la ruta de la seda, l’escenari principal i l’escenari del futur. Què serà dels valencians en el futur? Almenys un dels xiquets assistents ja s’ha plantejat una pregunta, però, sobre el nostre passat:

La resposta: a ExpoJove, a València ciutat. La informació sobre el preu de les entrades i els horaris es pot trobar a la web de l’esdeveniment. El Viatge dels Somnis, música i humor amb Melòmans, Catacric-catacrac, conte acabatPop’s Corn Abre César són alguns dels fins a 20 espectacles que s’hi troben a ExpoJove. Les joguines també són educació i la campanya engegada per l’ajuntament de la ciutat, #JugarNoTéGènere també s’ha col·lat en l’ExpoJove 2016.

Una de les activitats més lúdiques és el “Qui és qui”, en la qual els xiquets descobrixen jugant als principals personatges històrics valencians. Fer memòria per entendre nostre passat i present. El mateix regidor Pere Fuset ha assenyalat que es tracta de “recuperar el record d’ExpoJove com una eina de pedagogia, la diversió com a excusa per a la oportunitat d’aprendre i conèixer més coses al voltant de la nostra història”.

Pel que fa als espectacles sobre la Ruta de la Seda, es troben xous com el de l’escola de dansa Sara Guirado. A través del ball expliquen què era i suposà la ruta comercial internacional que passava per Pèrsia, Aràbia i arribava a València. En esta darrera setmana d’ExpoJove encara hi ha activitats per gaudir: teatre, dansa, conta-contes, concerts i diversos estands dels patrocinadors de l’esdeveniment.

En este comboi de la ciència i el saber han estat impicades diferents regidories com Comerç, Mobilitat Sostenible, Protecció Ciutadana, Observatori del Centre Meteorològic, Benestar Animal, Educació i Joventut i Fundació Esportiva Municipal, així com altres institucions de la ciutat com la Diputació, l’IVAJ, l’Exèrcit, la Universitat Politècnica de València, la Junta Central Fallera, les federacions esportives, l’Associació Espanyola contra el Càncer i més empresses.

Com cada any, els encarregats d’inaugurar l’ExpoJove han estat les Falleres Major i Infantil de València, Raquel Alario i Clara Maria Parejo, i el mateix regidor de Cultura Festiva, Pere Fuset. D’eixa inauguració han sorgit imatges com esta:

Si es que… som com xiquets! #ExpojoveVLC @ExpoJoveVLC

Un vídeo publicado por Pere Fuset (@perefuset) el

Per a seguir l’ExpoJove en xarxes, només cal fer clic al hashtag #ExpoJoveVLC.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €