Tavernes: una ciutat de festivals

La música marca el ritme a la regidoria de Turisme de Tavernes de la Valldigna. Les programacions arriscades, de caràcter alternatiu, innovador i experimental tenen ací sa casa. «Busquem dotar la ciutat d’una alternativa al consum teledirigit de cultura», apunta el regidor de Turisme Josep Llàcer. Part important d’aquesta estratègia és el Pop al Carrer que la promotora La Casa Calba realitza a Tavernes des de fa deu anys. «En la pròxima edició mirarem cap al Jazz. Ja fa temps que rondava la idea, i el director Francesc Burgos vol continuar ampliant l’espectre sonor del festival». Una altra de les importants cites d’oci i música que acull Tavernes és l’Iboga Summer Festival, que abans va passar per Xàbia i Cullera. Vora 10.000 persones al dia van gaudir dels principals referents mundials de la música balkan, swing i gipsy.

Cartell Festivern 2015 2016

La capital de la comarca de la Valldigna, a cavall entre les de la Safor i la Ribera Baixa té així la seua política turística i cultural molt clara, i ambdues van lligades de la mà. Xavi Llàcer explica que no poden basar la seua oferta només en la platja o en un estrat de la població. Per això la ciutat deixa espai per a la música electrònica de caràcter més comercial amb el Holi Dreams Festival, una iniciativa dirigida al públic més jove (amb una festa sense alcohol inclosa) que ja ha acollit alguns milers de persones en les seues dues primeres edicions. Però el festival pel qual la majoria de visitants han descobert Tavernes és una cita ben diferent. El Festivern va passar abans per localitats com Ontinyent, Alcoi, Gandia o la veïna localitat de Benifairó de la Valldigna, però Tavernes s’ha convertit darrerament en seu definitiva. L’idili d’aquesta ciutat costanera amb la música va de bo. El 2016 s’han estrenat a més com a una de les seus del festival multicultural de prestigi internacional Sete Sóis, Sete Luas, que ja ha portat a la Valldigna artistes com Ronda da Madrugada (Illes Açores, Portugal), Tai (Brasil), Luasiberica Orkestra (Andalusia, Gineua Bissau, Itàlia, Portugal) o els maltesos Tribali Music, i que -entre d’altres- organitza concerts a molts països del Mediterrani dins d’un projecte de desenvolupament turístic per a les illes portugueses de Cap Verd. El regidor reconeix que de vegades és difícil compaginar els festivals de música amb el descans dels veïns, però es mostra convençut de l’impacte positiu que aquests esdeveniments tenen sobre el municipi. Assegura que l’Ajuntament intentarà limitar les xicotetes molèsties i fer que tothom puga gaudir tranquil·lament de la música i tot el que significa estar a Tavernes.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €