La cordà de Bocairent a la TV japonesa

bocairentQuè té el foc que apareix en totes les festes valencianes? La cordà de Bocairent (Vall d’Albaida), dins les festes de Moros i Cristians de Sant Blai, és un exemple més d’això. La mitjanit del 7 de febrer d’enguany, la cordà ha tingut, si cap, un tret especial més. Un equip de TV japonés vingué fins al País Valencià i la va gravar. Les imatges del piroespectacle s’emeteren a posteriori en un dels programes del canal nipó. L’usuari de Youtube, Copboc, s’ha encarregat de recuperar les imatges i pujar-ho a la plataforma de vídeos. Vegen les expressions de sorpresa que la cordà de Bocairent desperta en els japonesos. Ara bé, no ens demaneu que vos traduïm el vídeo. Val que de xicotets véiem Doraemon i Shin-chan, però no hem arribat a tant.

La trama urbana del nucli històric del poble de la Vall d’Albaida per on descorre la cordà té unes característiques que obliga a la utilització de canyes per a portar-hi els coets, en lloc de carretons. És aquest tret, segons l’Ajuntament de la localitat, el que fa que la cordà siga única en l’àmbit pirotècnic valencià. Deu ser cert, perquè la cordà ha deixat bocabadats als japonesos de la TV nipona.

Els “pinitos” valencians en l’espai mediàtic nipó no s’han quedat amb la cordà de Bocairent. El desembre de 2015, l’humorista Eugeni Alemany defensà el #PaellaEmoji a un plató del país asiàtic. “Ha sigut una experiència molt friki i molt divertida […] Al loro, que isc dos voltes, es coneix que els vaig caure en gràcia…  Amb el que costa que es riguen els japonesos!”, afirma en la publicació a Facebook.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €