Xavi Castillo, Gener i el nou projecte de Miquel Gironés entres les noves confirmacions del Feslloch 2017

noves confirmacions feslloch 2017

El Feslloch, festival per excel·lència de la música cantada en valencià que organitza l’Associació Feslloch amb el suport de l’Ajuntament de Benlloch, Escola Valenciana-Reviscola i l’Associació Cultural Pitxurrull, acaba d’anunciar la segona tanda d’artistes que configuraran el cartell d’aquesta imprescindible cita musical que tindrà lloc del 6 al 8 de juliol a Benlloch (la Plana Alta). L’organització ha informat també sobre els abonaments promocionals de 30€, que es podran comprar fins el proper 9 d’abril. Aquesta segona tanda d’artistes confirmats està encapçalada per Gener, que visitaran per segona vegada el festival per submergir el públic en un somni oníric on el pop i el rock flirtegen amb el soul i el gospel. Una experiència única en la que podrem comprovar per què amb el seu nou disc Oh, Germanes! (Mésdemil, 2016) Gener estan en boca de tothom. La llista de noves confirmacions continua amb la presència de Xavi Castillo, que visitarà de nou el Feslloch. L’actor alcoià farà les delícies de les milers de persones que es congregaran al camp de futbol per gaudir de les sessions vespertines de monòlegs, teatre i música.

Un altre dels plats forts d’aquesta tanda de confirmacions són Les Kol·lontai i la seua original proposta. Quatre artistes consolidades, cadascuna amb una sòlida carrera musical al darrere, s’han unit per cantar a les dones. Montse Castellà, Sílvia Comes, Ivette Nadal i Meritxell Gené ofereixen un espectacle únic de cançons feministes per la llibertat i la igualtat que han batejat com a Soviet Violeta. L’espectacle va inaugurar, el passat 27 de gener, el prestigiós festival de cançó d’autor Barnasants. Lila serà també el concert de Pupil·les, recent formació que s’inspira en el Hip Hop, l’electrònica i les històries femenines, i que acaben d’estrenar el disc Les Silenciades (Autoeditat, 2017).

Enguany a més el Feslloch referma el seu compromís amb la cançó d’autor en esta segona confirmació d’artistes, amb la presència de Tomàs de los Santos -qui presentarà les cançons de Segona Mà (Mésdemil, 2016), el seu segon álbum– i Mireia Vives i Borja Penalba, un tàndem referent en l’escena musical valenciana, qui tenen previst publicar un nou treball discogràfic poc abans del festival de Benlloch.

Xiromita Trad Project: el nou projecte de Miquel Gironés
Però sense dubte, un dels grans atractius d’aquest segon anunci és la incorporació del Xiromita Trad Project al cartell del Feslloch 2017. Es tracta del nou espectacle capitanejat per l’ex Obrint Pas Miquel Gironés. El músic valencià compta amb la col·laboració de figures com Miquel Gil, Rafa Arnal, Gusmà Gil, Toni Porcar, Víctor Través o Abel Garcia. 

 Xiromita Trad Project ens proposa un viatge singular per les arrels. Un recorregut que naix al cor morisc de la Vall d’Albaida, continuant per les sèquies mil·lenàries de l’Horta de València, fins desembocar a la Mediterrània, agermanant pobles i cultures. Tot, acompanyat del bo i millor del panorama de la música popular valenciana. Una gran oportunitat per poder gaudir d’un concert únic que evidencia la potència i el futur de l’escena tradicional de la nostra terra. Una mirada universal partint de les arrels locals, comptant amb músics valencians de reconeguda trajectòria. Amb desig d’innovar i mostrar la música tradicional, una enriquidora i ambiciosa aportació a l’escena.

Feslloch 2017: un cartell que ja pren forma

Amb aquesta segona confirmació d’artistes la programació del Feslloch 2017 ja ha anunciat la participació de vora 20 artistes o formacions musicals. Gener, Les Kol·lontai, l’actor Xavi Castillo, Pupil·les, Tomàs de los Santos, Mireia Vives i Borja Penalba i Xiromita Trad Project s’afegeixen a Manel, El Diluvi, ZOO, Smoking Souls, Roba Estesa, Oques Grasses, Doctor Prats, Pepet i Marieta, Ebri Knight, Animal, Candela Roots i Huntza, anuciats en la primera remesa. Tot i això des de l’organització asseguren que encara queden sorpreses per desvetllar.

Fes-te amb el teu abonament per 30€ des de la pàgina del Feslloch abans del 9 d’abril, que pujaran de preu!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €