Coneix el youtuber de La Pobla de Vallbona: Nasric7

La xarxa youtubera valenciana creix. Hui parlem del youtuber de La Pobla de Vallbona (Camp de Túria), Nasric7, conegut com Javier González. Just ahir va fer 21 anys i estudia el Grau en Fisioteràpia. La Tresdeu ha conversat amb ell per saber més sobre la seua incipient entrada al món de Youtube. Al seu canal s’hi pot trobar, majoritàriament, Vlogs, review’s (ressenyes) sobre aparells i tecnologia o, fins i tot, sobre qüestions tan particulars com la confiança personal. Té pocs seguidors però, de segur, amb temps, paciència i vídeos originals n’aconseguirà més.

Assegura que les seues aficions són la tecnologia, la música, viatjar i fer esport. Tant és així, que ja ha pujat un resum gravat en primera persona de la seua primera Reebok Spartan Race, on mostra l’abans, el durant i el després de la carrera.

-Quan i per què decideixes fer un canal a Youtube?

-El primer contacte amb Youtube va ser al 2012. Vaig pujar un vídeo que vam fer un amic i jo una vesprada d’estiu.  Teníem 15 anys i somiàvem d’arribar tan lluny com, per exemple, elRubius, que ja començava a fer-se famós. La cosa es va quedar en eixe punt. Fa un parell de mesos vaig reprendre l’activitat.  Han passat 5 anys, però la motivació és la mateixa: m’ho passe d’allò més bé. Pensar, realitzar, editar el vídeo… m’agrada fer-ho, m’agrada vore el resultat i m’agrada sentir-me lliure per a crear allò que em vinga de gust i compartir-ho amb una audiència.

-Què és el més important a l’hora de gestionar-lo?

-Per  a mi, i açò és totalment personal,  hi ha diverses coses que són bàsiques per damunt de la resta: tenir una idea, una cosa que contar, que siga original, pròpia. Dos, tenir un discurs coherent amb tu mateix, no transmetre una imatge falsa perquè la gent s’acaba adonant. Tres: saber contar-la i que resulte interessant. Si vols contar una història que no és teua o no et motiva i, damunt, et resulta avorrida, no esperes que a la resta els agrade. Quatre, hui dia no sobra que la qualitat d’imatge i so siga bona encara que açò no és primordial al començament. La destresa amb el material i amb l’edició s’agafa amb la pràctica. “L’hàbit no fa al monjo”. I no per tenir la millor càmera et converteixes, de sobte, en Spielberg (riu). I cinc, ser constant. Crear un públic i augmentar-lo progressivament.

La Pobla de Vallbona

-Quins youtubers segueixes?

-Ara seguisc, sobretot, Youtubers nord-americans. La raó principal és perquè amb ells aconseguisc practicar l’anglés. Alguns dels quals recomane, tot i que ja són mundialment coneguts, són: Casey Neistat, Colinfurze -que és un boig dels experiments i, a més, súper divertit Devinsupertramp/Devingraham, que és genial si et vols motivar amb vídeos d’acció nivell molt pro. Mr Ben Brown és una passada per a practicar l’idioma i, a més, publica contingut de qualitat. Marques Brownlee, que és el millor canal de tecnologia i reviews que he vist. El xic ho fa realment genial. Del territori espanyol m’agraden molts youtubers com LuzuVlogs,  Toniemcee, JPelirrojo i molts més.

-Sols fer molts Vlogs, t’agrada este format?

-M’agrada el format, però actualment em trobe acabant un grau en fisioteràpia i és un poc complicat compaginar-ho amb un contingut interessant a diari. Per tant, és un tipus de vídeo que, almenys de moment, puc fer de tant en tant, quan tinc una experiència que vull transmetre.

– T’has plantejat mai fer els vídeos en valencià?

Sí que m’ho he plantejat. Vaig pensar en la possibilitat de fer-ho, no sols en valencià, sinó que també en anglès. Al final, vaig morir al castellà per qüestió d’una major possibilitat de difusió, però no tanque la porta a fer alguna cosa en valencià. M’agradaria molt.

-Actualment hi ha dos prou seguits: El Renao i MissTagless. Els coneixies?

A El Renao sí que el conec (riu) és un tio molt peculiar i casolà, em fa molta gràcia. Però a MissTagless no la coneixia. En estos moments ja et puc assegurar que estaré buscant qui és i m’informaré (riu). El fet és que conec prou gent que parlà valencià o català i que és famós/osa, però que als seus vídeos parla en castellà. Ara només em vénen al cap dos exemples, que són Auronplay (català) i Herrejón (valenciana), de la qual ja vàreu parlar a Tresdeu, si no recorde malament. Fora del tema musical, tampoc sé de molta gent que faça vídeos en valencià.

Día 14 del experimento 31 DÍAS – 0 AZÚCAR. AUTOCONTROL. Hoy he encontrado esta foto en la galería del móvil. Es de justo antes de empezar el experimento. La mejor hamburguesa que he probado nunca. Sinceramente nada me apetece más que estar ahí y darle un bocado a esa hamburguesa con su salsa, su queso, sus papas con los amigos, su cerveza… 2 Semanas sin probar un sólo dulce, una gota de alcohol, salsas, productos industriales, unos buñuelos con chocolate ahora en fallas…nada que se salga de verduras, fruta, cereales, carne o pescado. Estos últimos días se están haciendo pesados, supongo que por las fiestas que acaban de pasar. De cualquier modo sé que valdrá la pena, sé que esto me llevará hacia un nuevo estilo de vida. Sin duda lo que cabe extraer de este texto es única y exclusivamente una palabra: AUTOCONTROL. Es la clave del éxito.

Una publicación compartida de Javier González (@jab370) el

-Sols fer “experiments” personals i els retransmets en xarxes, per exemple, el de no menjar res que tinga sucre. Per què decideixes crear aquest tipus de contingut?

La meua vida és un experiment constant. Jo ho compare amb jugar. Es pot dir que sóc un xiquet darrere de la barba, i els xiquets què fan? Volen descobrir, omplir-se d’experiències, no paren mai quiets. Eres un adult però mai pots perdre allò que et manté unit a l’esperit del xiquet que vas ser.  Curiós, inconformista, al cap i a la fi, sense por. Això sí, els joguets són un poc més cars i delicats però… En este cas el que em preguntes és un experiment dels que més ganes tenia de fer. Em preocupa el camí que està agafant l’alimentació en aquest segle i on ens portarà açò. Vull dir, ningú pot saber com afecta tot este tipus de menjar a les persones perquè, teòricament, és recent. Sí que hi ha estudis  que diuen que és molt roí, però estic segur que si agafem persones de l’actualitat que mengen tot envasat i menjar ràpid i ens anem 50 anys endavant, veurem els efectes dolents que han produït el consum massiu d’estos aliments en eixe cos . Llavors ens en penedirem de no haver posat un límit quan tocava.

-I per què en un vídeo?

Per a mi la millor forma de plasmar-ho és experimentar-ho en u mateix, sense trampes ni enganys, ni interessos pel mig. Jo no guanye res amb açò. Només crear un poc de consciència social. Ja voreu el resultat, ja… I en tinc més preparats que soprendran a la gent, encara més.

-Veiem moltes referències a la tecnologia en el teu canal, et consideres un tecnòfil?

Jo em considere més “tecnòfil”, agafant-ho amb pinces.  Sincerament, m’haguera agradat conéixer una altra cosa. M’haguera agradat nàixer a la natura i no haver conegut de cap tipus de tecnologia. Tot seria més fàcil i més tranquil, però no és el cas. Al voltant d’aquest tema també tinc un experiment preparat més relacionat amb la tecnologia de la comunicació. De tota manera, no em considere addicte al 100%. Senzillament, hui dia tot funciona mitjançant la tecnologia i com deia Darwin: o t’adaptes o mors. Jo encara sóc massa jove.

-Quins són els objectius a curt i llarg termini per al teu canal?

Fàcil. A curt termini? Millorar en tot els aspectes: producció, realització, edició, imatge i so. A llarg termini: professionalitzar la meua afició i dur-ho un pas més endavant.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €