Música o diners? Erick Hervé i Yeke Boy publiquen ‘M.O.M.’

erick hervé

Des de Tresdeu.com ja fa un temps que parem atenció al que per a nosaltres és un dels MCs valencians més destacats. Ara Erick Hervé acaba de publicar M.O.M., el seu segon treball de llarga durada, després d’haver-nos deleitat amb els avançaments ‘Contrapunto’, ‘Los que saben’ i ‘Fa da roots’, aquest últim amb el rei del Hip Hop andalús Tote King. El disc està produït per Yeke Boy, beatmaker i productor musical que signa conjuntament amb Hervé aquest treball de 15 tracks. M.O.M. inclou també les col·laboracions d’eminències del gènere com Sho Hai (Violadores del Verso), a més de la participació de Tote King, i de rapers de l’òrbita valenciana, com N Bajozero, Tutto Vale o Eric The Wrestler. També hi participa Dheformer, MC del col·lectiu gadità Vietnam 1 9 7 4, a més de DJ Rosvil, DJ Taktel en alguns scratxos.

En un panorama dominat per l’electrònica i l’ascens del subgènere trap, Erick Hervé sorprén amb un treball dens i cuinat a foc lent. Un disc que a més es recolza en l’autogestió del projecte Ilegal Music i que ha estat llançat amb cura, com explicavem abans, amb tres avançaments acompanyats de videoclip. Suficient com per alçar més expectativa que alguns artistes recolzats per multinacionals. Hervé abraça el llarga durada en contraposició a la tendència dominant del single/videoclip. També en les líriques trobem la diferència, tractant des de temes propis de la competició entre rapers fins a la situació social a determinats barris de València. El racisme, la crisi i la condició de treballador són altres leitmotivs que suren durant tot el disc. Hervé filosofa en base a allò que l’envolta, i relativitza conceptes com l’èxit, la importància de Youtube o els diners.

En l’apartat musical, la conjugació de bases jazzy, soul i r&b de Yeke Boy amb els elegants frasejos i dicció d’Hervé fan d’aquesta dupla una de les formacions més genuines del rap espanyol. A més contribueixen en gran mesura al reconeixement, més enllà de les nostres fronteres, de l’heterodox rap valencià.

erick hervé

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €