5 podcasts que has de seguir i escoltar

podium podcastRàdio quan, on i com vols. Les limitacions de la ràdio unidireccional i en FM s’estan veient emplaçades i complementades pels podcasts, la ràdio per internet i a la carta. La paraula “podcast” és un anglicisme fruit de la unió d’I-pod i broadcasting (emissió en anglés). Arran les jornades Podcasting: nous formats per una nova ràdio, organitzades per la Revista Tresdeu el 19 de novembre del 2016, vam fer una primera remesa d’articles. En eixa publicació recomanàrem 10 podcasts en valencià que havies de seguir. Ara, t’ho tornem a posar en safata i et recomanem 5 podcast per a entretenir l’oïda, entre d’ells Podium Podcast, una de les invitades a les jornades.

De camí a la feina, de viatge al tren, bus o avió, mentre fas els deures, treballes o simplement, mentre et relaxes a casa. Mai hi ha excusa per a deixar d’aprendre a colp d’oïda. Esports, pilota, cultura, entrevistes o ficció entre els temes d’estos 5 nous podcast que, de segur, t’interessaran.

1. Citrícoles

Es tracta d’un podcast amateur que tracta diversos temes, des de política fins a cultura. Han entrevistat al cap de Ràdio València de la Cadena SER, Bernardo Guzmán i també han tractat temes de política internacional com el procés de pau entre les FARC, a Colòmbia. Una hora citrícola dirigida i presentada per Albert Miret i Fernando Gay.

2. El Joc del Poble

La pilota valenciana, l’esport autòcton. Un absolut desconegut per a uns i la passió esportiva per a uns altres. Ja vam comentar que tenim tot un star system de pilotaris: els Genovés, els Soro, Anabel, Amparo, els Puchol, Moltó i un seguit de jugadores més. Què ets un/una negat/negada per a la pilota valenciana. A la Tresdeu també donem tips per a eixir d’eixa zona de la desconeixença: només cal llegir este article “Com informar-se sobre pilota valenciana?”. Això o escoltar i seguir el següent podcast coordinat pels joves periodistes Iván ArgenteMaties Oliver i Pau Molins, que ara emeten per FM en Ràdio Esport València.

« »

3. La Paraula Clau

Per als més «culturetes», tamé n’hi ha podcast. «Un clauer en forma d’alfabet encarregat d’obrir panys i trencar enganys. Reportatges d’indagació amb mirada pròpia. Creat i dirigit per David Córdoba Bou». Eixa és l’autodefinició del podcast. En la menuda llista de programes ja podem trobar continguts que parlen del colonialisme a Àfrica, el fotògraf Jill Peters o una entrevista a l’historiador Josep Dorca.

4. Maratón Radio

No es tracta d’un podcast valencià, però a la terreta hi ha un bon grapat de runners que, com a tals, consumeixen informació sobre carreres, corredors i consells per a un bon entrenament. Arreu del País Valencià s’organitzen carreres, marxes i maratons de renom. En este podcast s’hi troben referències al món runner valencià i entrevistes a esportistes autòctons, com aquesta:

5. Podium podcast

També es tracta d’un podcast vingut de Madrid. Que sí, que de ponent, ni el vent, ni la gent, però este projecte, engegat fa poc per la PRISA de Cebrián, està dirigit per la valenciana Maria Jesús Espinosa, periodista formada en el CEU-Cardenal Herrera de València. La prestigiosa plataforma té de tot: cultura, humor, educació infantil, consells per a la salut, sèries com l’aclamada V las cloacas del Estado, reportatges de política, radionovel·les de por i més. Feu-li una ullada al web.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €