Les últimes novetats dels youtubers en valencià

El Renao, Perxitaa, Clave Baja, Nasric7, El Canal de Korah, Miss Tagless, Raquel M. Adsuar… La xarxa youtubera valenciana existeix, sí. I és ben diversa. Vlogs, humor, costura, gamers, doblatge, psicologia, moda, curiositats… de tot hi ha en la vinya del youtuber! En este article vos contem les últimes novetats en els canals dels youtubers que s’expressen en valencià. Malauradament, en són ben pocs respecte dels youtubers valencians que fan vídeos en castellà, però, com diuen els de la meseta: haberlos, haylos.

A la Tresdeu ja hem parlat sobre El Renao, Miss Tagless i Raquel M. Adsuar. Què què tenen d’especial. Tots ells s’han expressat en valencià als seus vídeos del canal i han donat una poqueta més de presència al català en Youtube. Tot posant el País Valencià una mica més en el mapa.

EL RENAO escarmenta els valencianòfobs

Som molts seguidors del youtuber de Sueca (Ribera Baixa). Fa riure i és ben crític. Ja vam dir que El Renao ens recordava una mica a Xavi Castillo i a Auronplay. Seria com un híbrid, però a la valenciana. Fa quasi bé un any que féu #LaLlista de juliol de la Tresdeu i, fa pocs mesos, el presentador Óscar Pellicer el van entrevistar a Amanece Punto Siete, de la 97.7 arran del seu viral videoclip faller.

Malgrat que fa un mes que el va pujar, este vídeo es un clàssic dels youtubers: el #drawmylife. Aquesta etiqueta significa «dibuixar la meua vida», concretament, explicar la teua vida amb dibuixos i en pocs minuts. Esta és la particular biografia a colp de grafismes i humor que ha fet El Renao:

MISS TAGLESS: LAS VEGAS I LES CANÇONS DE LA JOVENTUT

Coneguérem a Miss Tagless per un vídeo viral on criticava a l’ex president Fabra i a Rita Barberà. La youtuber de Pegreguer (Marina Alta) li ha agafat el gust a publicar sobre música. Ja va fer #LaLlista d’octubre, un rànquing de sèries i un vídeo en el qual recomanava cançons de l’escena en valencià. Ara torna amb les cançons de la seua joventut (com si no fóra jove encara ?). En vore el vídeo entendràs per què Sílvia P. és tan fan de la pel·lícula Pesadilla antes de Navidad (Henry Selick, 1993) i del músic i cantant Marilyn Manson. Es nota que allò creepy i el rock li encisen.

No obstant això, abans de traure la seua vena melòmana, Miss Tagless ens féu denteta amb el seu súper viatge a Las Vegas. Ja la véiem a les històries d’Instagram i ens moríem de l’enveja. A qui no li agradaria anar als EUA i sentir-se com a les pel·lis. Ara ens ha resumit en un Vlog la seua experiència americana.

RAQUEL M. ADSUAR: APRENDRE A FER BOIXETS AMB TUTORIALS EN VALENICÀ

Es tracta de la «bolillotuber» més seguida del món, amb més de 12.000 subscriptors. És de Gandia (La Safor), viu a Dénia (Marina Alta) i fa tutorials de boixets. A la Tresdeu, fa ben poc la vàrem entrevistar en profunditat i vam descobrir que, fins i tot, li han donat premis a Catalunya per la seua tasca amb les tècniques de boixets. Sempre s’expressa en castellà als seus vídeos, però, fa uns  dies va inaugurar una secció de tutorials en valencià. Des de la Tresdeu l’animem a fer-ne molts més!

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €