Aspencat, Pupil·les, Boikot i més a l’Espiga Rock 2017

espiga rock concertL’ Espiga Rock torna a Sueca (Ribera Baixa). Un concert que reunirà, de nou, als grups més combatius de l’escena valenciana i estatal. El 9 de setembre, l’Espiga Rock homenatjarà, a més, a l’assagista local Joan Fuster pels 25 anys de la seua mort. El festival compta amb el suport de l’Ajuntament de Sueca, la Diputació de València, la Generalitat i l’Institut Valencià de Cultura. Les entrades es poden comprar en línea en Notikumi.com.

El cartell ja està complet i seran Aspencat, Boikot, Pupil·les, Mafalda, Ebri Knight, Smoking Souls i DJ Rule. Enguany, a més, actuarà el grup Barbaritats, la banda guanyadora el concurs que organitzà el festival. Nius de Nit, L’Home Brut i TESA foren els grups rivals en el concurs i que, finalment, no actuaran a l’Espiga Rock.

Aspencat es troba en plena gira de comiat amb el darrer disc Tot és Ara (Halley Records, 2015) i aquesta serà de les darreres oportunitats per a vore al grup de la Marina Alta. Boikot, des de Madrid, desprendran punk-rock avalat pels seus 25 anys de discos i cançons. Amb Lágrimas de rabia (Maldito Records, 2012) han girat pels festivals estatals els darrers cinc anys i ara tenen nova cançó, ‘Jarama’, que, de segur, sonarà Sueca.

Paral·lelament, Pupil·les fan les primeres passades en el món de la música amb el feminisme per bandera.  Joan DJ-Rule (Montcada, Horta Nord), Mireia (Alzira, la Ribera) i Natàlia (Gata de Gorgos, la Marina) són les tres potes del projecte. Rap amb bases de reggae i reggaetón, Pupil·les ja compten amb dos discos publicats: Bruixes de dol (2014) i Les Silenciades (2017).

Un grup com el de Mafalda assegurarà ser la banda que mantindrà l’escena combativa valenciana en forma. Amb tres discos d’estudi, continuen la línia estilística del reggaecore amb  La última vez que te escucho (2016). No obstant això, Mafalda també deixa la seua petjada en altres grups com ZOO a temes com ‘Presoners‘ del disc Raval (Propaganda pel fet!, 2017) o al senzill ‘Nuberu‘, junt amb DESAKATO.


Rock dur amb una veu càlida. Des de Pego (Marina Alta), Smoking Souls assaboreix l’èxit musical amb el tercer disc d’estudi, Cendra i Or (2017). Abans de publicar el darrer treball, ja ens feien bestreta del seu so amb el tema oficial del Festivern 2015-2016, ‘Nit Salvatge‘, amb col·laboracions com Boikot, Los Chikos del Maíz i Els Catarres.

Des de Catalunya, Ebri Knight mescla folk enèrgic amb rock. Una fusió que sona a música celta cantada en català i amb la reivindicació de la història pròpia en les líriques. El grup fa d’allò popular la seua marca, ja compten amb tres trballs, el darrer dels quals és Foc! (2015).

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €