En marxa el festival ‘Música i Lletra’ de cantautors de Xàtiva

Només queden dos dies per a què comence el festival Música i Lletra (MiL) de cançó d’autor de Xàtiva. És la segona edició, l’organitza la regidoria de Gran Teatre de Xàtiva i la direcció artística va a càrrec del cantautor local Feliu Ventura. Algunes de les confirmacions del cartell són Albert Pla i Diego Cortés, Cesk Freixas o Mireia Vives i Borja Penalba.

El Festival MiL es consolida en la seua segona edició com el festival de cantautors de referència al País Valencià. Enguany, constarà de 12 concerts en els quals 17 artistes actuaran entre el 20 de maig al 17 de juny a la capital de la Costera. El lloc escollit per als cantautors serà el Gran Teatre de Xàtiva, però també, les diverses places de la ciutat. Portar el festival a exteriors respon a la voluntat d’estendre el festival per tots els racons de la població.

El MiL compta també amb un grapat de xicotetes actuacions en format showcase, o aparador d’autors menys coneguts. Com són els casos de la ja consolidada uruguaiana Inés Saavedra, els valencians Carles Pastor, Pau Miquel Soler, Alfonso Copé, la catalana Sílvia Tomás Trio o el xativí Carles Vila.

MÚSICA I LLETRA: UN FESTIVAL ESTRATÈGIC

Un dels trets a destacar del festival és que s’han garantit condicions laborals dignes per a tots els artistes que hi participen, cosa que no sol passar en la majoria de grans festivals. També s’ha tingut en compte la paritat, la meitat dels artistes confirmats són dones. Segons Feliu Ventura «No ha estat una tria premeditada però sí conscient. En l’àmbit de la cançó d’autor, no hi ha excuses per no programar cantautores sense haver de renunciar a la qualitat artística».

L’aposta del Festival per les veus femenines es culmina amb el concert de la gallega Ses i Les Kol·lontai, un grup de cantautores format per Montse Castellà, Sílvia Comes, Meritxell Gené i Ivette Nadal. El concert, amb entrada lliure, se celebrarà el 10 de juny a la Plaça del Mercat de Xàtiva amb la complicitat dels establiments del Mercat que engalanaran l’espai.

Entre les noves iniciatives hi ha el I Certamen de Joves Cantautors i Cantautores Ciutat de Xàtiva que, en opinió de Ventura: “vol ser el planter de les futures edicions”. A la final del certamen que serà divendres 26 de maig, hi haurà l’actuació conjunta de les dues societats musicals de la ciutat que interpretaran un repertori basat en cançons de cantautors valencians, on s’estrenarà, per primera vegada a Xàtiva, la Suite Raimon d’Adolf Ventas.

Segons Alfred Boluda, regidor del Gran Teatre de Xàtiva, MiL és un festival «estratègic i d’especial atenció» ja que, per una banda «patrimonialitza la cançó d’autor com a gènere històric de la ciutat» i, per l’altra «difon la imatge de la ciutat com a focus turístic i cultural del País Valencià».

Música i Lletra festival

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €