Nova youtuber en valencià: la mestra Patapum Pampam

patapum pampam youtubeEls youtubers valencians que s’expressen en la nostra llengua ja no són només tres: El Renao, Miss Tagless i, en alguns dels seus vídeos, Raquel M. Adsuar (bolillotuber). La Tresdeu ha trobat una nova youtuber en valencià: Teresa, o coneguda al seu canal com Patapum Pampam. Aquesta jove vintanyera és natural d’Alginet (Ribera Alta) i es presenta a la seua plataforma com una mestra de primària de música afincada a Vilassar de Mar (Barcelona). Tot i que al seu blog també es confessa com una «experta en entrepans de xocolata, guardar secrets, el bingo i el karaoke».

Durant els cinc dies setmanals del curs es dedica a ensenyar i els caps de setmana, assegura amb to d’humor, és una «superheroïna musical». Els motius pels quals s’ha dedicat als mestratge musical ha estat per família: «seguisc les passes del meu besavi Salvoret, també mestre de música».

No obstant això, la influència també li ha vingut de la seua iaia, filla del besavi Salvoret, qui va voler que els seus cinc néts aprengueren a tocar almenys un instrument musical. Ella, de fet, toca el saxo alt i forma part de la banda de la Societat Artística Musical d’Alginet des del 2003.

El canal Patapum Pampam és una font de recursos didàctics per a aquells qui vulguen dedicar-se a la docència musical. De fet, la seua creadora, Teresa assegura que va crear el seu blog i el canal «amb la intenció de seguir una dinàmica d’aprenentatge adaptada als nous temps i les noves generacions». A més a més, Teresa troba en Youtube i internet una via per a fer un diari que mostre tot el que fa a les escoles. Un bon exemple de la seua tasca és este vídeo:

‘3 jocs musicals per a les últimes classes del curs’

O este, en el qual ensenya una tècnica de memorització de les notes musicals per a què els mestres ensenyen als menuts que s’inicien en la música:

‘El nom de les notes’

Però si vols saber més sobre esta mestra-youtuber valenciana tan didàctica, Teresa ha pujat un vídeo on explica les raons per les quals ha escollit ser mestra, què ha aprés dels seus alumnes o què li agrada de ser mestra.  En el vídeo també confessa que si no es dedicara a les aules, tal volta seria il·lustradora o locutora, feina que, assegura, ja ha aconseguit dominar. En el vídeo diu, a més, que es va graduar en magisteri el 2012 per la UJI (Castelló), però que abans va fer 2 anys de Belles Arts (UPV).

Amb la tasca visible de Teresa, sota l’àlies Patapum Pampam, es palesa que és una jove valenciana inquieta, creativa i treballadora. En el canal demostra que domina molt bé els recursos digitals i els audiovisuals. Tot i que, pel que fa a les tasques de disseny gràfic, Teresa rep ajuda de la seua parella Borja Cuéllar, que és il·lustrador. Compaginar la feina com a docent amb el bloc, el canal de Youtube i l’edició no és una tasca fàcil. Només ho aconsegueixen gent constant com la youtuber de Patapum Pampam, Teresa.

PATAPUM PAMPAM: ‘Tag de la mestra’

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €