Festa reggae del Rototom als Concerts de Vivers

El Rototom Sunsplash presenta el pròxim 7 de juliol en els Jardins de Vivers de la capital del Túria la segona edició del Rototom Launch Party València, amb el ivorià Alpha Blondy com a principal reclam d’un macroconcert que reunirà també a Iseo & Dodosound with the MousehuntersFunkiwis i la batucada Borumbaia. El festival continua així amb la gira especial per a acostar la seua edició de 2017, que se celebrarà a Benicàssim del 12 al 19 d’agost sota el lema Celebrating Africa.

El divendres 7 de juliol estarà sobre l’escenari una de les veus més destacades i amb més trajectòria del reggae contemporani internacional i especialment d’Àfrica Occidental. Seydou Koné (Costa d’Ivori, 1953), més conegut com Alpha Blondy, presentarà a València al costat de la seua banda, The Solar System, els dotze temes que integren el seu últim treball, Positive Energy. Un disc que trasllada l’habitual missatge reivindicatiu i pacifista de l’anomenat rei del reggae africà i que s’ha gravat entre la capital d’Ivori, Abidjan, i el parisenc Studio Gran Armée.

Sobre l’escenari de Vivers hi haurà també picades d’ullet a les fites que esguiten la seua carrera, entre els quals figura Jerusalem (1986), un dels seus àlbums més reeixits, que va gravar junt The Wailers, la banda de Bob Marley, de qui es declara “admirador i seguidor”, fugint amb un toc d’humilitat de les afirmacions que li situen com a deixeble del jamaicà.
 
El cartell de la festa especial de presentació del Rototom Sunsplash en Vivers ho completen la fusió de reggae i dub de Iseo & Dodosound, que actuaran al costat de The Mousehunters, i els valencians Funkiwis. A ells se sumarà la batucada Borumbaia. El macroconcert s’emmarca en els actes de la Gran Fira València en col·laboració amb la Regidoria de Cultura de l’Ajuntament de la capital valenciana.

Quant a la gira de presentació de la pròxima edició del Rototom Sunsplash, també farà parada durant el mes de juliol en el Real Jardí Botànic de Madrid (9 de juliol), Milà (15), el Nuova Reggae de Vilanova i la Geltrú (14 i 15 d’agost), Benicarló (22 de juliol), Castelló (23 de juliol) i el Pandorga Reggae Fest de Ciudad Real (29 i 31 de juliol), entre altres destinacions.

Respecte a la llista d’estels reggae que actuaran en el Main Stage aquest estiu a Benicàssim, del 12 al 19 d’agost, en la seua edició Celebrating Africa, en el cartell figuren noms com The Specials, Shaggy, The Wailers, Gentleman & Ky-Many Marley, Steel Prema, Alpha Blondy, Youssou Ndour Chronixx, Toots & The Maytals, Luciano ft. Màfia & Fluxy, Seun Kuty & Egypt 80, Beenie Man, L’Adhesiu o Amparanoia, entre molts altres artistes. Un viatge musical que combina el reggae de Jamaica, Europa i Amèrica, amb altres formes paral·leles molt influents procedents d’Àfrica i de la pròpia escena reggae d’aquest continent, completant així el cicle vital d’aquest gènere.

Ja pots comprar la teua entrada a One Two Tix.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €