Aspencat s’acomiadarà amb 7 concerts especials

Allà cap al 2006 uns joves valencians de la comarca de la Marina Alta publicaven la seua primera maqueta com a Aspencat i començaven a donar guerra als escenaris de les festes majors dels pobles veïns a base de música d’arrel jamaicana. Ara, 11 anys, 5 treballs discogràfics i més de 600 concerts després, aquests jovenets de Xaló són una de les bandes de referència de la música cantada en valencià. En realitat, són la darrera gran banda de la generació que va créixer cantant i protestant per una societat més justa i igualitària. La mateixa generació que va aconseguir sobreviure i triomfar per tot l’estat com els desapareguts Obrint Pas, La Gossa Sorda o Orxata.

El grup s’ha convertit en un referent de la música alternativa arreu de l’estat i ha omplert de gom a gom els millors escenaris dels quatre punts cardinals de la nostra geografia. No obstant, uns dels triomfs més importants de la banda de la Marina Alta, és que amb la seua música han transcendit més enllà del territori valencià actuant i fent gires a Portugal, França, Alemanya o Croàcia. Aquest setembre assoliran la increïble xifra de 160 concerts en 2 anys i el cos els demana parar i analitzar amb calma tot allò que la música els ha regalat: Han aconseguit veure acomplit el seu somni d’adolescents quan saltaven embogits entre el públic dels concerts d’Obrint Pas i pel camí han fet molts bons amics. A més han compartit escenari amb moltes de les millors bandes de l’escena i músics de referència per al grup.

Però abans d’aparcar les furgonetes per un període indefinit, Aspencat han organitzat set festes de comiat per agrair a tot el seu públic el suport que els han donat al llarg d’aquests anys. Tal com diu el seu cantant Kiko Tur: “Necessitem fer una parada que no sabem quant durarà i volem escriure aquest capítol tan important de la nostra història amb la nostra gent. Per això, aquesta mini-gira de comiat porta el títol de “La Història és nostra… per sempre!”. Volem rememorar cada plaça i cada nit que hem encès junts durant tots aquests anys. Agafar-nos de la mà i brindar tots plegats per hui i per demà.”

La banda de la Marina farà aquests set concerts especials de comiat, que tindran com a traca final dos grans festes a la Plaça de Bous de València (amb motiu del Concert de Benvinguda de la UV amb Txarango i Viva Suecia) i a la sala Razzmatazz de Barcelona. Els acompanyaran molts amics i amigues amb les quals la banda ha compartit escenaris, cançons i estudis de gravació al llarg dels onze anys de trajectòria. Aspencat dirà així adéu i passarà el relleu a les noves generacions.


Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €