12 cançons valencianes per a córrer este estiu

runningArriba el bon temps i córrer a l’aire lliure es converteix en l’opció de moltes. Hi ha qui s’ha entrenat durant tot l’any, d’altres esperen a l’estiu per a animar-se a fer running. La música és l’element que acompanya als corredors i correrdores durant tot l’itinerari. Per a alguns és necessària per poder gaudir del trajecte amb la màxima motivació possible.

A la Tresdeu et proposem una llista de reproducció per a un entrenament de 30 minuts amb la música autòctona. Arrancarem l’entrenament agafant la marxa amb una de les cançons del grup Mai Mai, la qual ens motiva a complir amb el verb del qual parlem hui: ‘Corre’ ft. Miquel Àngel Landete (Senior), del disc Arribar a Mart (Flor i Nata Records, 2015).

Un cop presa la marxa, apujarem la velocitat amb un tema electrònic: Chimo Bayo i els Beauty Brain et traslladaran a les discoteques dels ’90. Seguirem l’entrenament amb la resta de cançons i l’acabarem amb un tema relaxat de Novembre Elèctric per als estiraments.

1.- GENER – ‘VALENTS’

Abans de córrer, escalfem. El millor és estirar en moviment. Gestos repetits com les sentadetes, el lunch –flexionar una cama de davant i estirar la de darrere-, els xicotets salts i l’estirament de braços. La cançó de Gener, ‘Valents’ crearà eixa atmosfera d’inici amb el seu rock-country pausat. A més, un valent o una valenta com tu, com no podrà entrenar hui? Córrer ja no és de covards.

 

2.- MAI MAI (ft. M. A. Landete) – ‘CORRE

3.- BEAUTY BRAIN I CHIMO BAYO – ‘EL BIEN Y EL MAL’

4.- ORXATA – ‘HI HA LOS’

Arriba un tram de sòl argilós, força desigual i amb diversos clots i pedres. Una cançó amb una mica de moombah  farà sintonia amb el moviment esquiu de les cames.

5.- TARDOR – ‘ENERGIA’

Quasi arribem a l’equador de l’entrenament i necessitem una bona dosi d’energia. Hem de véncer la veueta que ens diu que ens aturem, que no podem més. L’energia dels Tardor, tal volta, ens donarà eixe xut de glucosa musical en vena.

6.- MUEVELOREINA – ‘VIVAS’

Ha arribat l’hora de pujar la pendent, el sòl s’ha inclinat un 6% costera amunt. Els quàdriceps se’n ressentiran passats els 60 segons i cal motivar-se amb una bona cançó. I què millor que amb un tema de ritme progressiu? I, a més, amb la veu de la trapera de Mueveloreina, Karma Cirera: ‘Vivas’.

7.- MAFALDA – ‘LIBRE Y SALVAJE’

És hora de soltar les cames. Han carregat amb el nostre pes durant la pujada, cal descendre i augmentar la velocitat. En este punt, el rock dur és el nostre aliat. L’autodenominat reggaecore de Mafalda és l’idoni per a la pendent a la baixa que ens espera.

8.- LOS CHIKOS DEL MAÍZ ft. HABEAS CORPUS – ‘T.E.R.R.O.R.I.S.M.O’

Cal aprofitar la prestesa de la baixada i el pic de força i resistència. Hem augmentat la velocitat per hora i ara pujarem les pulsacions per minut. El rap polític a base de guitarra dels valencians LCDM i els madrilenys Habeas Corpus mantindran la línia motivacional de l’anterior tema de Mafalda.

9.- LA HABITACIÓN ROJA – ‘AYER’

Ens estabilitzem. La música ha d’acompanyar les nostres passades. El ritme constant del tema ‘Ayer’, dels turiencs La Habitación Roja, ens ajudarà a adequar-nos al nou compàs de la carrera.

10.- SONS OF AGUIRRE amb GUAJA D – ‘PRIVILEGIADOS’

Arribem quasi al final de l’entrenament. Per què no fer un sprint final abans d’alleugerar el trot? Un tema amb bases electròniques i dubstep ens ve com anell al dit. Si, a més, hi afegim una lletra contundent i política com les de Sons of Aguirre, la motivació s’intensifica.

11.- SMOKING SOULS – ‘PASSATGERS DEL MÓN’ (2015)

Després d’un sprint, no aconsellable parar de colp. Necessitem un tema més lent, però suscitador a la nostra oïda. El track ‘Passatgers del món’ –Nómades (PPF!, 2015)– dels pegolins Smoking Souls, s’emmotlla a la perfecció en el final de carrera: «Passatgers del món, el viatge s’acaba». Rock dur, però amb tarannà pausat. Aminorem les passades: fi de la carrera.

12.- NOVEMBRE ELÈCTRIC – ‘BONA LLETRA’

Hem acabat l’entrenament de hui, cal estirar bé els músculs i extremitats; cal també destensar els bessons, peus i genolls, fortament carregats durant el trot de la carrera. Per això ens servirem del nostre Bon Iver valencià, Novembre Elèctric: ‘Bona Lletra’, del disc Intacte (Mésdemil, 2014).

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
25%
15
DIES
112,00 €
aconseguit de 450,00 €