Les cançons de la generació Babalà

BABALÀ GENERACIÓPer a molts xiquets i xiquetes valencianes, Babalà ha estat un símbol de la infància. El personatge del gos i, anteriorment, els aventurers Xoni, Poti i Tiriti ens han acompanyat, a moltes de nosaltres, els anys de màxim creixement personal. I, a més a més, amb el foment del valencià cap a les generacions venidores. Amb tot, gràcies al concepte de servei públic, la televisió autonòmica ajudà, a través de l’entreteniment infantil, a acomplir amb la Llei d’Ús i Ensenyament del Valencià.

Ara que estem a l’espera que òbriguen els nous mitjans públics valencians (Corporació Valenciana de Mitjans de Comunicació), hi ha la curiositat de saber qui serà el proper o propera Babalà, o els propers Xoni, Poti i Tiriti. Per això, a la Tresdeu recordarem algunes de les cançons infantils de la tele valenciana.

Alguns de vosaltres sereu de la generació dels inicis dels 90, aquella que més va gaudir d’A la Babalà amb Fani Grande i Diego Braguinsky, o bé de les aventures de Xoni, Poti i Tiriti i del Bola de Drac en valencià. D’altres, haureu conegut només al gos de Babalà en 3D, junt amb Maria Abradelo i la seua nau, o també al Babalà de peluix que jugava amb Pau i Nina. Si llegeixes este article i tens menys o poc més de 18 anys, el teu record serà del darrer Babaclub, amb personatges com Penta i Grama, Babado o Babami.

ROCK DE LES VITAMINES (ANYS 90)

EL RAP D’A LA BABALÀ (ANYS 90)

LA CANÇÓ DELS ANIVERSARIS

TANCAMENT BABALÀ (PRIMERA DÈCADA DELS 2000)

ROCK DEL BABALÀ (PRIMERA DÈCADA DELS 2000)

OPENING BABACLUB (SEGONA DÈCADA DELS 2000)

OPENING BOLA DE DRAC

OPENING POKÉMON

OPENING I TANCAMENT DORAEMON

OPENING SHIN CHAN

OPENING LA MÀGICA DOREMI

OPENING SAKURA EN VALENCIÀ

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €