[GALERIA] El Rototom Sunsplash 2017 en imatges


Més de 220.000 persones han respost a la trucada de l’edició Celebrating Africa del Rototom Sunsplash, que ha acomiadat aquest dissabte a Benicàssim vuit intenses jornades de música, multiculturalitat i convivència amb el continent africà com a nexe d’unió i la mirada posada ja en el 25é aniversari de la macrocita reggae. El mini planeta Rototom ha comptat amb assistents de 98 països, amb l’estat espanyol al capdavant, seguida de França, Regne Unit, Itàlia, Alemanya, Suïssa, Bèlgica, Holanda, Suècia i Àustria.

En l’edició Celebrating Africa han visitat el recinte de concerts diàriament 1.600 menors de 13 anys –un total de 13.000 en les vuit jornades-. A més, 1.400 persones majors de 65 anys i 950 persones amb discapacitat han viscut en primera persona cada dia l’experiència Rototom Sunsplash: 11.200 i 7.600 durant tot el festival, respectivament.

18 hores ininterrompudes de cultura activa diàries sobre la seua desena d’escenaris i les 14 àrees extramusicales, dins i fora del recinte. En total el públic ha tingut al seu abast 348 espectacles amb 446 hores de xou i 183 activitats extramusicales. Més de 530 propostes culturals per a triar aquesta setmana: una mitjana de 66 diàries.

El Fòrum Social ha realitzat 18 trobades amb una trentena de ponents, entre els quals destaquen el Nobel de la Pau Mohamed Ben Cheikh o l’economista i politòleg egipci Samir Amin. Per la seua banda, la Reggae University ha sigut escenari de 36 esdeveniments en vuit dies.

Amb el teló del seu 24ª edició ja baixat, Rototom Sunsplash posa des d’avui la seua mirada en 2018. En la celebració dels 25 anys d’història del festival reggae més gran d’Europa. Serà a l’agost, i a Benicàssim.

Fotos de Luca Valenta, Edmundo Mercier, Lorenzo Scaldaferro, Dominique Pozzo, Luca d’Agostino, Patrick Albertini, Guillem Chesa, Michele Pierucci i Carlo Crippa.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €