La youtuber Miss Tagless es sincera al seu canal

miss tagless La youtuber de Pedreguer (Marina Alta), Miss Tagless, ens té acostumats i acostumades a la sinceritat al seu canal. L’espai de la marinera a la xarxa de vídeos no són només VLOGS de viatges i de la seua vida a Londres, desafiaments, tastos de productes, recomanacions de sèries i curiositats diverses. El seu canal és també un lloc on la youtuber en valencià expressa la seua opinió respecte de temes polítics i tabús.  Sílvia va compartir ahir un vídeo on explicava una de les pitjors experiències personals que va tindre fa força temps: l’avortament.

En el vídeo conta com es va sentir des del moment que se n’adonà de l’embaràs, el dur procés de decisió, el punt en el qual acudí a la clínica i com es sentí posteriorment. No ha resultat gens fàcil per a Sílvia fer el pas per obrir-se públicament amb una qüestió tan personal i controversial. És per això que, des de l’inici de l’edició, avisa de la sensibilitat del tema i, finalment, denuncia la manca d’informació que hi ha sobre en què consisteix l’avortament.

La reacció dels seus subscriptors i subscriptores ha estat de ple recolzament pel seu coratge de contar-ho. Miss Tagless també ha rebut ànims per les seqüel·les psicològiques que, encara ara, romanen en ella. «No li desitge a ningú passar per açò, però molt menys, fer-ho sola i sense acompanyants», assegura la pedreguera.

D’entre els comentaris que ha rebut al vídeo, Sílvia ha destacat un, el qual ha estat escrit per una metgessa:

«Gràcies per compartir-ho, has estat molt valenta en parlar de quelcom tan íntim i socialment un tabú. Com a metge em disculpo, en nom dels meus companys, pel tracte que vas rebre… per jutjar la teva decisió i per no informar-te de com funcionava el procés d’avortament. Tant de bo les competències ètiques i humanes es valoressin més dins la professió i no només els coneixements teòrics… Molts cops, s’ofereix a les pacients l’avortament amb medicaments i no el quirúrgic, si les setmanes de gestació ho permeten. No m’ha quedat clar de quantes setmanes estaves… el cas és que fins les 7 setmanes, oferim totes dues maneres i, si són més de 7, es fa el quirúrgic. Trobo molt útil el vídeo des d’una perspectiva humana i també mèdica, entre d’altres, per la defensa final del preservatiu -que últimament, des de que el SIDA no “mata”, està de moda no fer-lo servir i estan augmentant molt la gonorrea i el sífilis-. Gràcies pels teus vídeos! ?»

Contar este episodi tan dur de la seua vida ha estat tot un repte per a ella i lamenta no haver acudit a professionals de la psicologia. Sílvia assegura que parlar de l’avortament i compartir el seu cas ajudarà a la gent que pot estar passant pel mateix i que «necessita escoltar açò», com diu. A més, a més, fa una defensa a ultrança dels preservatius com a mètode de prevenció d’embarassos no buscats i malalties sexuals.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €