Sonia Marí: la xabienca que triomfa a la TV del Panamà

Sonia Marí Sonia Marí Andrés és una valenciana més que ha deixat la seua terra, Xàbia (Marina Alta), per triomfar a un altre país: a la televisió de Panamà (Centreamèrica). Allà és ben coneguda i és tractada com una celebritat més. De 27 anys i pertanyent a una generació que ha hagut de viure una crisi des d’abans, ni tan sols, de poder incorporar-se al món laboral.

Malgrat això, Sonia Marí, com molts altres joves valencians, ha tingut sempre la intrepidesa de deixar tot allò que té per viure en una altra cultura. «Em considere una xica alegre i lluitadora, sí, quan em propose alguna cosa, ho done tot fins a aconseguir-ho», assegura a la Tresdeu.

Familiar, esportista, apassionada del running i mestra d’infantil de formació: «amb la crisi, vaig haver d’anar-me’n fora, treballar a Irlanda i Londres per aprendre anglés». Ara, fa ja quatre anys que Sonia Marí viu al país centreamericà, s’ha estabilitzat i treballa en un programa de televisió, cadena del qual ja fa 3 anys que col·labora. «Aní a un càsting fa 4 anys i, mira, em vaig quedar».

Des de ben xicoteta ha volgut ser mestra, ho tenia clar, però finalment, res ha sigut com ella ho havia planejat «ser mestra em sembla la professió més bonica del món» perquè reps molta estima dels xiquets, assegura. «Professora i presentadora, són pols oposats (riu)».

De la seua infància, de fer, la recorda molt divertida: «malgrat ser filla única i la major dels meus cosins, mai vaig tindre problemes per a passar-m’ho bé i, si no, sempre estaven els meus avis amb qui m’encantava jugar».

PRÒXIMA PARADA: PANAMÀ

«Em van telefonar per a un càsting. Al principi em vaig quedar una miqueta a quadres: jo, Sonia, en la TV? Això és impossible. Però ma mare, que sempre està amb mi per fer-me una empenta i em va animar a anar», explica la xabienca.

D’ençà que a Sonia Marí li ha anat molt bé en l’àmbit professional i ha treballat a diversos formats de la televisió panamenya: A todo o nada (TVN), PaparazziPTY i Esto es guerra (TVN), en el qual es troba ara. Des de fa un any, a més, estudia actuació i està pendent de rodar una sèrie en la qual ella serà la protagonista.

De Panamà, afirma que li encanta el clima i l’estima que rep de la seua gent. «És meravellós esta caloreta durant tot l’any i l’estima dels panamenys. Al principi, com tot, va ser difícil, però m’hi vaig adaptar i els panamenys, finalment, també em va acceptar a les seues pantalles», confessa Sonia Marí.

La seua integració al país centreamericà ja dóna els seus fruits: «tinc moltes paraules d’ells, em tocarà fer un curs de neutralització de l’accent, el tenim massa marcat». No obstant això, a l’altra banda de l’Atlàntic, a Xàbia, familiars i amics la troben a faltar: «em diuen que torne ja, que em troben a faltar», assegura rient.

En els seus dies a Panamà, Sonia Marí troba el seu principal suport en sa mare i, assegura, troba a faltar també el menjar de la terreta. I si li oferiren un treball a la televisió estatal o valenciana, assegura que li agradaria, «però no crec que, de moment, siga així».

Sonia Marí, de voler ser mestra d’infantil a comunicar i entretenir a la televisió de Panamà. Amb més de 300 mil seguidors a Instagram i una bona reputació i fama aconseguides. Treballa per continuar les diverses metes que s’ha proposat en el sector de l’espectacle: ser actriu a Panamà. Li quedarà cap desig per complir a Sonia Marí? «M’encantaria eixir en una pel·lícula i ser més reconeguda, no només en Panamà».

Hoy venimos mas fuertes ??? que nunca a demostrarle a esos #machosqueserespetan quien es el sexo fuerte ??? ¡Arriba las Mujeres! #curvasalpoder 4PM @estoesguerratvn

Una publicación compartida de Sonia MA ?| @estoesguerratvn (@soniamariandres) el

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €