Suculent Gilabert a El Comidista: com fer fotos al menjar?

suculent gilabert

Foto de l’Instagram de Suculent Gilabert.

Té vora vint mil seguidors a Instagram i vore la seua galeria et farà la boca aigua. L’instagramer de Suculent Gilabert, Miquel Gilabert, ja ha fet aparició mediàtica, com al programa Tips, de La 2. Esta vegada, ha estat mencionat a una publicació del bloc El Comidista: Cómo mejorar tus fotos de comida y que no parezca la de tu perro, publicat el 19 d’agost per motiu del Dia Mundial de la Fotografia.

En l’article, escrit per Lolo Rodríguez, s’explica que les xarxes socials, des de fa anys, s’han convertit en «un element omnipresent» perquè, explica, «ens hem acostumat a compartir centenars de coses que, abans, es quedaven reservades en l’àmbit privat». De la xarxa Instagram es diu que és El Dorado gastronòmic, per l’enorme potencialitat de l’app per fer d’escaparat del menjar. Ací entra en joc l’habilitat per immortalitzar el menjar i per economizar al màxim la llum i la tècnica en la fotografia alimentària.

~ p o b l e ~ ??traditional baked rice?? ??cocinado en horno de leña directo? #suculentpaella

Una publicación compartida de Miquel Gilabert (@suculentgilabert) el

En això és expert Suculent Gilabert: «En les xarxes socials hi ha incomptables instantànies de l’arròs, i jo busque que les meues siguen diametralment diferents a les que ja hi ha», explica en l’article d’El Comidista.

I quins són, segons Gilabert, els aliments més fàcils de fotografiar? «Els plats que es fan al forn. La calor del forn li dóna als aliments tonalitats daurades molt abellidors i, amb poc d’esforç i atrezzo, aconsegueixes uns resultats increïbles».

Una carrera cap als likes

Quina és la fórmula, segons Gilabert, per captar la màxims atenció dels usuaris? «El plat ha de ser deliciós, ha d’entrar per la vista i, sobretot, pel pal·ladar […] hi ha fotos molt bones, amb personalitat i tradició. Es poden fer gourmet plats que, a priori, considerem humils».

A la publicació, Miquel Gilabert explica que començà amb la fotografia gastronòmica gràcies a les estones lliures de l’estiu al seu bar familiar. «Comencí a pujar fotos de tapes i plats que cuinàvem allí al meu perfil de Facebook, fins que vaig descobrir Instagram. M’hi vaig posar a fons per difondre l’art i el plaer de cuinar i fer fotos», assegura.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €