Els viatges musicals de Carlos Ripollés tornen des de Moçambic

Carlos Ripollés torna amb els seus viatges musicals
Comença la nova temporada radiofònica i amb ella tornen els podcasts més destacats. Un d’ells és Els viatges de Carlos Carlos, el podcast cultural que l’any passat va ser guardonat amb el Premi a la Innovació en els XVII Premis de la Ràdio Associació de Catalunya 1 (RAC1). L’espai dirigit i presentat per Carlos Ripollés continuarà oferint enguany reportatges i entrevistes musicals, barrejades amb viatges i cultura en general. Es publicarà un capítol cada quinze dies. La nova temporada ja compta amb dos edicions, que ja es poden escoltar al Canal d’Ivoox del programa. Ripollés estarà uns mesos a Moçambic col·laborant amb Ràdio Maxaquene. Ha promés que des d’allà publicarà continguts especials sobre el seu viatge.

De la música medieval a la improvisació, d’Iran a un exoplaneta

El que figura dalt és el títol que Ripollés ha triat per al seu article sobre la nova temporada. Ell mateix anuncia que en els pròxims capítols hi haurà “presentacions de discos, la presentació d’un llibre, seleccions musicals i molt més”. Una de les impremtes del programa és la varietat musicat, que es mantindrà enguany. “Farem un recorregut de la música medieval a la improvisada passant per la clàssica, la tradicional, el pop o la cançó d’autor”, assegura Ripollés.

Renovació de la jota i música d’autor amb Ivan Brull

Carlos Ripollés no ha abandonat la seua audiència. Des de Moçambic ja ha publicat els dos primers capítols de la nova temporada. Carmen París va ser la primera protagonista, en un programa en el qual va rebre les preguntes de Pau Sancho de TrobadoretsDani Monfort i Vanessa Giner del Grup Carraixet. Amb ella parlaren de la seua trajectòria i de la situació de la indústria musical. A més, també parlaren de la jota, que París ha barrejat amb infinitats de gèneres musicals vinguts tant de Llatinoamèrica, Estats Units o el nord d’Àfrica.

El segon capítol de la temporada va girar entorn la figura d’Ivan Brull i el seu segon disc Propietats medicinals (Picap). Les reflexions del cantautor i poeta de Silla es barregen amb la seua música durant una hora de ràdio, que és el que duren habitualment els programes de Carlos Ripollés.

 

Continguts especials des de Moçambic

Abans d’anar-se’n, Carlos va deixar aquest missatge en el seu blogInicie un nou camí que em portarà fins a Maputo (Moçambic) on col·laboraré amb Radio Maxaquene, des d’on m’agradaria continuar publicant nous capítols dels Viatges realitzats des d’allí i contant-vos tot el que puga, però fins que no estiga allà no sé amb quina periodicitat ho podré fer. Això sí, al seu compte de Facebook ha informat que ja està enregistrant continguts per compartir-los amb l’audiència d’Els viatges de Carlos Carlos.

El programa es pot escoltar a través d’Ivoox i iTunes. De moment, a les ones, s’emetrà en les següents ràdios:

UPV Ràdio: dimecres a les 19.30h

En Llosa FM: dijous a les 21.00

En Ràdio Terra: dissabte a les 22.30

En les pròximes setmanes es confirmaran més emissores.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €