La Llista

La llista de setembre per Miquel Ramos

Redacció | 18 setembre 2017

Miquel Ramos ha sigut teclista d’Obrint Pas des de l’any 1996 fins que la banda va iniciar l’aturada indefinida. Des d’aleshores ha continuat lligat a la música i sobretot al periodisme, professió a la qual es dedica des de fa molts anys. Hui dia, Ramos col·labora amb la Directa, La Jornada, La Marea i el New York Times. Aquest és el missatge introductori a la llista que ens ha escrit:

“M’agrada tota la música, no tinc prejudicis i no podria viure sense ella. Tot i que m’encanta una bona sessió de punk rock o de drum and bass, reconec que a casa escolte sobretot jazz, soul, blues, i per descomptat tots els estils jamaicans. I a més me solen agradar els temes més tranquils. Ací una selecció, difícil, però sincera”.

1- La Llorona – Que Viva La Huasteca

“Em vaig passar anys preguntant-me d’on havia tret el sampler Manu Chao a la seua cançó Mentira. Per fi vaig descobrir que era d’aquesta cançó. Diuen que no té autor conegut però que ve dels anys de la revolució mexicana, de la zona de Oaxaca”.

2- I Won’t let you go – The Blues Busters

“Un TEMAZO en majúscules de l’any 1964 versionat posteriorment per Keith and Ken i altres grans de l’ska, i més recentment pels catalans The Pepper Pots i els bascos Akatz”.

3- You belong to my heart – Lord Tanamo

“Versió ska del bolero Sólamente una vez d’Agustín Lara, publicat l’any 1941 i popularitzat en anglés després, l’any 1945 per Bing Crosby. Una bonica melodia cantada per un dels mestres de l’ska”.

4- Don’t leave me this way – Lee Fields & The Expressions

“Un dels artistes de soul actuals que vaig descobrir fa uns anys i que més gaudisc. He tingut la sort de veure’l ja dos vegades en directe i acaba de cancel·lar la nova gira anunciant que te càncer.. El meu homenatge, incloure’l en aquesta llista”.

5- Le leggi dell’ospitalità – Train To Roots

“Un dels meus temes favorits d’aquesta banda sarda amb qui tinc el gust de treballar des de fa uns anys i amb qui he compartit molt bons moments de gira. Apunt de treure nou disc i, sense dubte, una de les millors bandes de reggae actualment a Europa”.

6-I want a Little sugar in my bowl – Nina Simone

Poc més a dir que és una de les meues cançons preferides d’esta gran dona i artista, amb una història encara prou desconeguda (cal vore el documental “What happened, miss Simone?”).

7- It must be true love – Toots & The Maytals

Clàssic d’esta banda mítica de reggae/ska. No haguès sabut quin de tot els seus temazos triar, però este és un dels antics que més m’agrada i que he rescatat fa poc de temps.

8 – It’s easier – Eli Paperboy Reed & The True Loves

“Vaig descobrir aquest artista a Nova York quan vam estar els Obrint Pas l’any 2013, quan vam vore’l en directe en una sala de Williamsburg. Des d’aleshores em té pillat amb les seues cançons que van des del country fins el soul, el blues i el rock and roll, amb un estil propi i una veu genial”.

9 – Beautiful Lady – Richie Stephens & The Ska Nation Band

“Impressionant el disc Internationally que ha tret aquest artista amb la banda italiana Ska Nation, amb pedaços de clàssics jamaicans, amb encertades col·laboracions i amb la seua potentíssima veu. Un dels millors discos d’ska dels darrers anys.”

10 – Sodade – Cesaria Evora

“Una antiga coladeira de Cap Verd, composada per Armando Zeferino Soarez als anys ’50 i popularitzada per Cesaria Evora a principis dels ‘90. Parla dels migrants de l’illa. Hui se sol cantar als comiats, quan algú se’n va. Em sembla preciosa, res més”.

FOTO DE PORTADA: Xepo ws

, , ,

2 Responses to La llista de setembre per Miquel Ramos

  1. Fernando jimenez ramos 27 octubre 2018 at 14:18 #

    Que viva la Huasteca . La piel de gallina ,como siempre!!!!

Trackbacks/Pingbacks

  1. Antifa Soundtrack, la playlist antifeixista de Miquel Ramos | Tresdeu.com - 13 març 2020

    […] dels periodistes més experts en la lluita antifeixista és sense dubte Miquel Ramos. El teclista d’Obrint Pas des de 1996 fins la seua aturada, ja fa anys que col·labora amb […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir els comentaris brossa. Apreneu com es processen les dades dels comentaris.


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.