Marta Flich: l’actriu de la Vall d’Uixó que ho peta a Youtube

Marta Flich és actriu i economista polifacètica

Marta Flich va nàixer a València però s’ha passat la major part de la seua vida a la Vall d’Uixó. Llicenciada en Economia per la Universitat de València, va estudiar un Màster de Comerç Internacional als Estats Units. Mentre treballava com economista es va formar en interpretació, i des d’aleshores ha treballat en televisió, cinema i teatre. Hui dia col·labora amb diversos mitjans de comunicació com el Huffington Post. Assegura que abans va ser economista que actriu, tot i que “de sentiment” és més actriu.

Vídeos per al Huffington Post

Una de les seues principals ocupacions actuals és la col·laboració amb el Huffington Post. Consisteix en la publicació periòdica de vídeos en els quals Flich repassa l’actualitat econòmica mundial. Per exemple, en l’últim vídeo penjat al canal de Youtube del mitjà, explica les coses que estan passant fora de Catalunya. “¿Te cuento un secreto? Aparte de lo de Catalunya están pasando más cosas“, així comença.

Aquests vídeos que fa per al Huffington Post són una continuació del que ella ja feia al seu propi canal de Youtube. Encara que ja tenen més d’un any, allà es poden trobar nombroses reflexions econòmiques. El Brexit, i les targetes black són el tema principal d’algunes d’elles.

“Cada mentira dels polítics, una excusa per a fer un acudit”

La seua activitat com a youtuber ha tingut repercussió en els grans mitjans de l’estat espanyol. Una mostra d’açò és que Andreu Buenafuente la va convidar al seu programa Late Motiv, de Movistar Plus. En aquella entrevista va contar com va començar a penjar vídeos. “Un dia vaig entrar a un bar i la gent estava parlant de la prima de risc. Aleshores vaig pensar que cada mentira dels polítics era una excusa per a fer un acudit”.

Participació en jornades i xerrades sobre economia

Fa uns dies va publicar un vídeo al seu compte d’Instagram en el qual explicava —en valencià— a tothom el que és el municipalisme. Ho va fer perquè ha estat convidada a participar en el congrés Municilab que se celebrarà a Barcelona els dies 6 i 7 d’octubre.

 

Marta Flich al cinema, el teatre i televisió

Però Marta Flich no és una youtuber. La valenciana demostra el seu caràcter polifacètic participant en sèries, pel·lícules i fins i tot codirigint curtmetratges. Un exemple d’açò últim és 2×0, el curtmetratge que va fer amb Román Reyes l’any 2013. A banda d’això a participat en películes com Vampyres, Días de lluvia o Omnívoros.

Pel que fa a les sèries es pot destacar la seua participació en Solo Comedia. La productora d’Ángel Martín compta de manera regular amb Flich per als seus breus vídeos d’humor, publicats a través de Youtube. A banda d’això, a participat en programes com Mad Spain de Telecinco i Cuestión de sexo de Cuatro.

En teatre també ha fet alguns treballs. De fet, fa un any Flich estava a punt d’actuar al Teatre Talia en amb Debate. L’obra de Toni Cantó es va representar a alguns dels teatres més importants del territori peninsular. En ella, Marta Flich interpretava el paper de la periodista moderadora en un debat cara a cara entre els dos principals partits candidats a la presidència del govern. Una mostra més de la gran quantitat de registres que domina Marta Flich. Tal com es va definir en l’entrevista amb Buenafuente, ella és una “renaixentista polièdrica”.

 

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €