Xandra Garsem, l’alacantina que arrasa a Youtube amb covers molt variats

Xandra Garsem triomfa a Youtube amb covers ben variades

Des de Marea, passant per MelendiZahara, Andrés Calamaro o John Lenon, fins a Taburete. L’alacantina de 23 anys Xandra Garsem adapta qualsevol tipus de cançó al seu estil i les publica al seu canal de Youtube. Reconeix que el pop és el que més li agrada. Des que en 2010 començara a pujar vídeos a la xarxa social no ha parat d’augmentar el nombre de seguidors. El vídeo de No te creas tan importante, cover de El Bebeto, ha aconseguit l’impressionat xifra de 4.400.000 reproduccions. I no és que siga flor d’un dia. L’alacantina té 25 vídeos que superen el milió de visites.

Un vídeo setmanal. Música del moment i alguns clàssics

Els més de 500.000 subscriptors gaudeixen pràcticament d’un vídeo a la setmana. Sempre amb ella com a protagonista, siga cantant i tocant la guitarra o solament cantant. A més, dins del seu canal té una llista de reproducció anomenada ‘Studio‘ en la que penja videoclips dels seus covers. D’aquesta manera reinventa la música de moda i alguns clàssics, portant-se’ls al seu terreny i estampant el seu segell personal.

Participació activa dels seus seguidors en la tria de cançons

Els seus seguidors participen activament en la tria de les cançons que versiona. Garsem sol incloure enquestes dins del vídeo perquè els seus fans puguen decidir coses com l’idioma de la següent versió, l’artista, o fins i tot el tema. A més, les seues versions també es poden escoltar a Spotify.

Es va iniciar a Youtube perquè era tímida

Xandra Garsem no és nova en açò de compartir covers a Youtube. Va començar a pujar vídeos l’any 2010. En aquell moment, reconeix que ho va fer perquè era tímida i va pensar que a través de Youtube s’evitaria la vergonya de cantar davant del públic. Des d’un principi va intentar “versionar cançons de tot i tipus i de tots els cantants o grups musicals”. Un dels vídeos que més èxit va tindre en els seus inicis és el de Pégate más, de Dyland y Lenny. En ell es pot veure a Garsem al costat del seu germà. Contemplant aquella imatge de fa cinc anys s’aprecia com ha crescut a tots els nivells, passant de ser una adolescent a ser una dona. Es podria dir que Xandra ha crescut als ulls de tothom a Youtube.

Amb el volum de seguidors que té hui dia pot permetre’s seguir cantant en youtube i treballar en nous covers que comparteix amb bona freqüència amb el seu gran nombre de fans. Encara no s’ha llançat a fer carrera amb cançons originals, però no descarta fer-ho si algú decideix apostar per ella.

Xandra Garsem a Instagram i altre canal de Youtube

L’alacantina és molt activa a Instagram. Comparteix nombrosos aspectes de la seua vida personal amb els més de 55.000 seguidors que té. A més, al canal de youtube BonjourXandra també dóna consells i parla d’experiències personals, encara que en aquest cas, la freqüència de publicació és menor i més irregular.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €