Notícies

Saps si el teu equip favorit empra el valencià?

Redacció | 20 Febrer 2018

Si eres seguidor d’algun equip de futbol valencià i trobes a faltar l’ús de la nostra llengua, signa aquest manifest. La Plataforma per la Llengua amb la campanya “Fes un gol pel valencià”, reivindica la presència amb normalitat del valencià al món del futbol. És per això que demanen a les directives dels clubs valencians una major implicació en l’ús de la nostra llengua pròpia.

Els clubs no respecten la llengua i solen emprar altres per fer comunicats. Sense tindre en compte els aficionats valencianoparlants, l’ús del valencià és pràcticament nul com per exemple a les xarxes socials. Ni tan sols tots els clubs tenen versió en valencià de les seus pàgines web. Cas especialment greu al tractar-se d’un vincle primordial entre afició i club.Gol pel valencià

Alguns clubs envien les notes de premsa íntegrament en castellà. Tot i que cada vegada, naixen més mitjans de comunicació en valencià. A la gràfica podem veure l’ús irrisori de la nostra llengua per part d’alguns dels principals clubs del País Valencià. L’Hèrcules d’Alacant i l’Elx s’emporten el premi a la desídia per la nostra llengua. Els dos clubs deixen així de banda tots els aficionats valencianoparlants que tenen.

Què es reivindica?

La Plataforma per la Llengua reivindica la presència del valencià al futbol i demana a les directives dels clubs valencians una major implicació en l’ús de la nostra llengua pròpia, reclamant-los que complisquen aquestes tres mesures:

  • Aplicar l’ús del valencià en les denominacions dels camps de futbol, com a signe d’identitat i vincle entre afició i equip.
  • Oferir les comunicacions del club en els mateixes condicions que la resta de llengües a través dels canals habituals (pàgina web, xarxes socials, ràdio i televisions pròpis del club).
  • Treballar per al millora de l’atenció en valencià als aficionats.

Ajuda a fer pressió i signa el manifest que apareix a la part baixa d’aquest enllaç.

*Foto de portada de Blanquinegres

, , ,

Trackbacks/Pingbacks

  1. Les teues estadístiques del futbol valencià al mòbil – Tresdeu.com - 22 Març 2018

    […] el bloc Eshifuva no es decideixen per emprar el valencià. Com ja vos contàvem fa unes setmanes la iniciativa de la Plataforma per la Llengua al País Valencià. Un manifest mitjançant el qual es pretén que […]

Deixa un comentari

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada


Aquesta web utilitza galetes per a millorar l'experiència de l'usuari.