Quins són els grups valencians més seguits a Facebook? [Vol. 2]

Al gener de 2017 des de Tresdeu publicarem un article amb els artistes valencians més seguits a Facebook. Moguts per una sèrie de preguntes ens varem plantejar aquesta curiosa iniciativa. Quina dimensió té aquesta xarxa concreta per al panorama musical valencià? De quins números estem parlant? Quina relació hi ha entre l’estil que practiquen, la llengua que empren, el públic al qual es dirigeixen i el tipus de xarxa social al que prestem atenció?

D’aquesta investigació varem traure el següent top-10 de gener de 2017, que presenta aquestes curioses mescles de gèneres i generacions.

Nach continua sent el número 1

 • 1. Nach
 • 2. Camilo Sesto
 • 3. Nino Bravo
 • 4. El Último ke Zierre
 • 5. Edu Imbernon
 • 6. La Raíz
 • 7. Obrint Pas
 • 8. Space Elephants
 • 9. Arkano
 • 10. La Habitación Roja

Top-10 un any després

Ara, amb 2018 encara tendre, ens hem plantejat unes altres preguntes. Hauran hagut grans canvis? Es mantindran les primeres posicions? Quin artista serà el que més ha pujat? I el que més ha baixat? Ací vos deixem el top-10 a febrer de 2018.

Arkano és l’artista valencià que més ha crescut a Facebook

 • 1. Nach | 1’8 milions
 • 2. Camilo Sesto | 1 milió
 • 3. Arkano | 261 mil
 • 4. El Último ke Zierre | 166 mil
 • 5. Edu Imbernon | 146 mil
 • 6. La Raíz | 132 mil
 • 7. Space Elephants | 121 mil
 • 8. Obrint Pas | 112 mil
 • 9. Cookin’ Soul | 104 mil
 • 10. José Montoro | 103 mil

Destaquen amb diferència, com a l’anterior rànquing, Nach i Camilo Sesto, primer i segon de la llista respectivament. El raper alacantí gairebé acaricia els 2 milions de seguidors a la xarxa mentre que el cantant alcoià es manté amb 1 milió. Els segueix altre raper alacantí, el jove Arkano que ascendeix de la novena posició fins la tercera. Sense dubte el 2017 ha sigut el seu any i ha pujat moltíssim en popularitat. Com a curiositat, cal apuntar que els tres primers de la llista pertanyen a la província d’Alacant, el 4t a la de Castelló i fins el 5è, no trobem un artista de la província de València.

El Último ke Zierre, Edu Imbernon i La Raíz mantenen els seus llocs a la llista mentre que els Space Elephants avancen als Obrint Pas amb aproximadament 9.000 seguidors més. Entren en la llista el duet de productors i DJ’s de rap Cookin’ Soul (que tal vegada no els vam tindre en compte en l’anterior llista) i l’excantant de l’orquestra La Tribu José Montoro que triomfa a Amèrica Llatina.

Cauen del top-10

Nino Bravo ha caigut dels 400.000, fins poc més de 4.000

Cauen de la llista el cantant melòdic Nino Bravo i el grup indie La Habitación Roja. Pel que fa al cantant aieloner, sembla que ha hagut algun problema amb la seua pàgina oficial, perquè actualment sols compta amb poc més de 4.000 seguidors. En canvi, el grup de l’Eliana s’ha vist superat, no sols per Cookin’ Soul i José Montoro, sinó que també per Los Chikos del Maíz (11é) i el DJ alacantí Henry Saiz (12é), reconegut  internacionalment. També destaca la meritòria 14a posició del traper i humorista senegalès establert a València Lory Money.

Vos deixem també els següents 10 de la llista per si vos pica la curiositat.

 • 11. Los Chikos del Maíz | 97 mil
 • 12. Henry Saiz | 97 mil
 • 13. La Habitación Roja | 89 mil
 • 14. Lory Money | 54 mil
 • 15. Presuntos Implicados | 52 mil
 • 16. Los Benito (Benito Kamelas) | 46 mil
 • 17. Aspencat | 45 mil
 • 18. Zoo | 39 mil
 • 19. La Gossa Sorda | 38 mil
 • 20. Revólver | 37 mil

Trobes a faltar algun grup? Quin és el que més t’ha sorprès? Creus que al 2018 veurem algú pujar o baixar la llista? No oblides comentar i compartir, si hem oblidat algun artista o grup valencià.

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Noves veus (secció d’opinió)
Entre totes i tots som capaços d'impulsar noves veus dins del panorama mediàtic valencià. Calen noves idees i enfocaments per encarar aquesta dècada d...
26%
6
DIES
115,00 €
aconseguit de 450,00 €