Maldito Records celebra en gran el seu XX aniversari

Maldito Records compleix 20 anys i està organitzant una excepcional festa de celebració. Dos dècades com discogràfica independent, referents a València i tot l’estat del rock, punk, heavy metal i ska. El segell discogràfic ha preparat una bateria d’accions que comencen aquest dissabte 17 de març a la sala Repvblicca. El concert ha sigut batejat com el Maldito Rock i comptarà amb les bandes Soziedad Alkohólika, Killus i Atupa. Un cartell de luxe arredonit amb DJ Macondo que es farà càrrec de la posterior sessió. Us deixem el teaser del concert.

Les entrades anticipades es poden aconseguir picant en aquest enllaç i en les botigues Harmony, Estéreo Rock Shop i Macondo. O si ho preferiu podeu acudir debades al concert amb el sorteig que farem a Instagram. Entra a l’Instagram de Tresdeu i segueix les instruccions per guanya una de les 4 entrades que Maldito Records ens ha cedit per al concert.

20 anys de trajectòria

Maldito Records

Emilio Gerique, director de Maldito Records | Foto de REAKTIU

Parlem amb Emilio Gerique, director de Maldito Records, que aquesta setmana no dóna a l’abast. Amb les preparacions, les entrevistes i la resta d’actes que s’estan preparant per a enguany, a banda de la feina habitual. Com no podria ser d’altra manera cal posar-se un poc nostàlgic:  «Just aquest any complim 20 del segell. Tot va sorgir d’un festival itinerant i de la necessitat de traure un disc. 20 anys després ens retem homenatge fent el mateix, repetint el que varem fer. Un acte simbòlic que tal vegada es repetisca en alguna altra zona, per donar-li visibilitat a l’aniversari.»

20 anys on la perseveració ha estat el leitmotiv de Maldito. «Recorde quan em vaig fer càrrec del segell. Era una persona amb poc coneixement i molt de cor. La perseveració fa que després de 20 anys hi haja un equip supervàlid, fonamental per a treballar en allò que creus.» I també la confiança que tenen amb els artistes i els artistes amb ells. «Tenim artistes que no haguérem cregut fa 20 anys i això s’aconsegueix cometent errors, aprenent d’ells amb humilitat i confiant, creient-te la pel·lícula».

Perquè un segell discogràfic no es redueix a traure discos com llonganisses «Parlem de treballar amb cultura. Un sentiment que l’hem de filtrar i treballar amb la banda en qüestió per a que eixe disc tinga una sensibilitat.» Al cap i a la fi, un segell és una empresa de serveis «Treballem amb els artistes, oferim tot el que ells no poden donar. Fent equip i lluitant contra els elements, els artistes senten que els fas costat.»

Actes del XX aniversari

El recinte triat per al Maldito Rock no és casualitat segons ens conta Gerique. «Repvblicca té un aforament important, és una sala versàtil i idònia per als grups. A més he treballat allí, la conec perfectament, és una sala emblemàtica de València.» Pel que fa al cartell estan molts contents de comptar amb Soziedad Alkohólika i ells de tornar al País Valencià. «Ells volien vindre, saben que són molt volguts al País Valencià, a més, nosaltres els hem portat quasi tota la discografia. Tenen una complicitat brutal amb el públic i la seua posada en escena de sobra coneguda.»

Des de Vila-real Killus són una aposta interessant de Maldito. «El passat 26 de gener publicàrem el disc Imperator. Tenen una projecció internacional increïble i la seua posada en escena és molt xula». Pel que fa a Atupa, és una de les bandes que els ha atret l’atenció. «Moltes vegades pensen que Maldito Records som bascos, per la nostra nòmina d’artistes. Però hem posat l’ull en bandes emergents noves i Atupa és una de les que ens atrau. Tenen un perfil diferent, i al tractar-se del concert d’un aniversari volíem un espectacle obert i amb grups d’ací.»

I què dir de Macondo? «Estàvem preguntant-nos com acabar la festa i Macondo és colofó de tots els cotarros. Així que va confirmar que volia col·laborar punxant al a festeta posterior i s’ha apuntat.»

Maldito records

Acomiadament de La Gossa Sorda a la Repvblicca | Foto d’Irene Bernad

Concert en plenes falles

Ja sabem que a partir de l’1 de març tot es paralitza a València però Emilio ens assegura que van decidir tirar avant amb la data. «És una dia arriscat. El País Valencià és un dels llocs on més festivals es fan. Hi havia altres dates com el 14 d’abril, però coincidien amb altres festivals. Però som uns valents! I vam decidir anar avant amb el dia 17.» Aquesta data pot fer efecte crida a aquells que no són molt fallers. «Hi ha gent que no és molt fallera, no tenen molt on triar estes dates. Ningun boig que organitza festivals ni concerts vol aquesta data, però nosaltres continuem amb aquests 20 anys de lluita i del que vinga.»

Per últim, el director de Maldito Records ens convida a tots al concert. «És un luxe de concert. Nosaltres continuem avant per visibilitzar la cultura. Pensem que som necessaris en aquesta faceta, encara i tot el gran desenvolupament del món digital. Ens sentim afortunats de estar enmig d’aquest embolic del qual encara li veiem futur i tant de bo que podem seguir 20 anys més!»

*Foto de portada de REAKTIU

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €