Els “temassos” d’èxit internacional amb versió valenciana

No és molt habitual però els músics valencians també agafen de vegades el gustet a fer versions valencianes de temes famosos i comercials. No sols músics i bandes reconegudes, sinó també humoristes com Eugeni Alemany o youtubers com El Renao, s’atreveixen amb aquest art. Agafar un tema conegut, de vegades internacionalment, donar-li una volteta i traure una versió en valencià. El que es diu agranar cap a casa. Vos deixem amb aquesta recopilació de versions valencianes de hits internacionals.

Eugeni Alemany – Bon Rotllo i comboiet

Allà per 2016 l’humorista suecà Eugeni Alemany publicà el videoclip “Bon rotllo i comboiet”. Un cant al consum de productes d’origen valencià amb el suport de La Mostra de vins, caves, licors i aliments tradicionals. La cançó que versiona és “Don’t worry” de Madcon.

El Renao – Fallero

L’aclamat youtuber i pelaïlla internacional “El Renao” va llançar fa uns dies el seu tema faller. Tal i com va fer l’any passat amb el “Baila morena” de Zucchero, enguany ha tornat ha remodelar un hit de la dècada passada. Remodelar, millorar o destrossar… ací ja entra el criteri de cadascú. El tema escollit ha sigut el “Torero” del gran cantant i millor persona Chayanne. Per si no ho sabíeu, aquesta cançó del porto-riqueny és del 2002, així que potser siga més vell que alguna de vosaltres. Aprofitem l’article per repassar altres èxits internacionals i/o estatals que han estat versionats al valencià.


Toni de l’Hostal – Les Putes Falles

Seguim parlant de Falles per a traure a la palestra de nou aquesta versió. Ja fa 4 anys d’açò i sembla l’altre dia. El cantautor i showman Toni de l’Hostal amb els irreverents Kalebarraka, s’aliaren per traure aquesta cançó. El tema versionat és “Ring of fire” de l’aclamat Johnny Cash. “Les putes falles” va ser (i és) una crítica ferotge sobre la festa fallera a la ciutat de València.

Bajoqueta Rock – Rosa-Rosa

Més temps encara fa d’aquesta cançó. Al 1998 els Bajoqueta Rock treien el disc A pèl i una de les cançons incloses era “Rosa-Rosa”. El tema en qüestió és una versió del “Sweet Home Alabama” de la mítica banda estatunidenca dels 70 Lynyrd Skynyrd. En aquest cas, Alabama ve substituïda per València, i la típica sorna de Bajoqueta no falta. «Ningú és profeta en la seua terra, més si t’apartes del camí. Si tu de veres vols triomfar et toca pegar a fugir.»

Kalebarraka – Valencià Idiota

El punk americà també té la seua versió valenciana. Tornem a parlar dels Kalebarraka que una vesprada d’octubre de 2015 van gravar “Valencià idiota”, la versió autòctona del “American Idiot” de Green Day. Ja a la il·lustració del vídeo, els Kalebarraka posen una taronja on els Green Day havien posat una granada en forma de cor. La lletra conté una àcida crítica en clau d’humor cap a tots els tòpics valencians de les festes populars.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €