Novetats a un Sona la Dipu 2018 més paritari

Les bandes emergents de la província de València tenen des de hui l’opció d’inscriure’s a l’edició de Sona la Dipu 2018. El certamen que patrocina la Diputació Provincial de València ha obert el termini hui. 20 dies hàbils perquè qualsevol grup valencià opte a als avantatges i premis que suposa participar i guanyar aquest certamen. Al palmarés hi consten grups com Frida, Dûrga, Lígula o Meridian Response, que l’han guanyat recentment. Per a l’edició de 2018 s’han anunciat una sèrie de novetats que passem a repassar.

Sona la dipu 2018

Frida, guanyador del Sona la Dipu 2017 | Foto de Liberto Peiró

Novetats

Com a principal novetat s’han anunciat que al Sona la Dipu 2018, sols hi haurà un guanyador. Principal diferència amb de les edicions passades, a les quals hi havien dos guanyadors determinats pel jurat. El grup guanyador gravarà un CD o vinil. Tant al guanyador com a les altres bandes participants, se’ls reforçarà la seua promoció a nivell estatal i internacional. També s’establirà un premi addicional al millor grup de música en valencià. Aquest premi constarà de la gravació d’un videoclip amb imatge i so professional, localitzat a un emplaçament situat a la província de València.

A més, es dóna un pas endavant pel que fa a la paritat. Per primera vegada, el jurat estarà format per tres dones i tres homes com a titulars, i una dona i un home com a suplents. Des de l’organització també asseguren que es donarà un major suport a la música en femení i es donaran més incentius per a una major presència femenina.

Cal recordar també, que enguany no serà necessari que isca un finalista de cada semifinal, sinó que hi haurà una valoració global dels 12 grups. Així s’evita que si dos grups coincideixen a una semifinal i mereixen passar a la final, un dels dos quede exclòs. Seran un total de 6 concerts (4 semifinals, final i presentació) a municipis de més de 20.000 habitants que no s’acolliren al concurs el passat any 2017. Els concerts estan previstos que donen inici al mes de maig.

Els guanyadors de l’any passat (Frida i Dûrga) van fer gires per tot l’estat. Inclús Dûrga van creuar l’Atlàntic i actuaren a Austin i Mèxic. A més, el premi per a cadascuna de les bandes va consistir en la gravació d’un CD o vinil.

Requisits

Si tens una banda i t’agradaria participar al Sona la Dipu assegurat d’acomplir els següents requisits:

  • La meitat dels components de la banda resideixen a la província de València
  • Tots siguen majors de 16 anys
  • Tindre 4 o més temes originals
  • Cedir a la Diputació de València els drets d’imatge del grup i d’explotació dels temes presentats al concurs

És totalment indispensable complir els requisits per participar. Es podrà fer la inscripció presencialment, (al registre de Diputació) o telemàticament amb certificat digital a la web oficial.

*Fotos de Liberto Peiró

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €