2 iniciatives per canviar la perspectiva de veure la vida

Moltes persones creen iniciatives per fer d’aquest món un lloc un poquet millor. Algunes d’aquestes tracten de canviar la perspectiva de com veure i viure la vida. Ja estem en 2018 i noves formes de família, d’estimar, de viure la sexualitat, de relacionar-nos, són la normalitat. Encara que algunes veus s’entesten en afirmar que la normalitat és el que dicta la tradició. Nosaltres et passem a contar 2 iniciatives nascudes al País Valencià que tracte de que canvie l’opinió de la gent i es normalitze tot.

Magma Comedy

Magma Comedy és una associació cultural d’Elx (Baix Vinalopó). Va nàixer per donar la possibilitat d’actuar a còmics professionals i amateurs. Però fa poc han passat a un primer pla de l’actualitat per treballar amb joves i adolescents amb problemes. Són gent amb autisme, síndrome de Tourette, d’Asperger, desordres alimentaris… L’objectiu de Magma Comedy és fer teràpia amb la comèdia i la seua principal màxima és: «Si pots riure’t del teu problema el pots superar».

Fa unes setmanes Julián Martínez “Juli” i José Martínez “Esculmicias” van acudir al program radiofònic La Vida Moderna on van explicar les sues teràpies a David Broncano, Quequé i Ignatius Farray. Vegeu aquest fragment perquè no té desperdici com persones amb greus problemes, incloent abusos sexuals, són capaços de fer comèdia amb els seus drames personals.

Si seguiu el Facebook de Magma Comedy podreu estar alerta de les actuacions d’aquest col·lectiu. Solen actuar a Elx, a distints bars i pubs de la ciutat palmerera. Els i les joves no solen actuar però sí que intervenen a l’hora d’escriure i crear els monòlegs, de vegades interpretats per còmics professionals. Cosa que suposa una gran sensació reconfortadora.

Tutty

Tutty és un joc de cartes produït a Benissa (Marina Alta) i que tracta de normalitzar la diversitat familiar. Llançat i finançat a través de Verkami, va aconseguir superar amb escreix l’objectiu marcat de 9.000 €. Com podeu veure al vídeo Tutty és un joc didàctic basat en el respecte cap a la diversitat afectiva, sexual i familiar. Posa sobre la taula models alternatius de convivència i és una eina per superar prejudicis i estereotips de gènere. Indicat per a totes aquelles persones que fugen dels jocs sexistes i que promoguen els nous referents familiars.

L’objectiu del joc (com el tradicional “Joc de les 7 famílies“) és completar una família amb 6 personatges. El joc té, a més, cartes d’acció de diferents tipus com malaltia, mudança o divorci que fan necessari adoptar una estratègia durant la partida. Es recomana jugar a partir dels 8 anys.

El joc està dut a terme per la gent de La Naturadora i Eltakataka amb la col·laboració de l’educador Juan Lillo i la il·lustradora Amelia Celaya. Tutty es pot adquirir online i a més també el conte de La Perruca de Luca dels mateix autors.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €