Tot a punt per a una nova edició del concurs Guaita Rock

El concurs Guaita Rock 2018 de Xeraco (Safor) ja ha tirat a rodar. Un concurs que tindrà com a principal premi formar part del cartell del Festivern 2018-19. A més, els tres finalistes tocaran aquest estiu junt artistes consolidades com Pupil·les, La Fúmiga i Biano i també s’emportaran uns dinerets. Els requisits més importants? Ser menor de 35 anys i que el repertori siga en valencià. Aquesta 11a edició del  concurs ix endavant amb l’Ajuntament de Xeraco i la col·laboració de la productora valenciana Pro21cultural. Permetrà als tres finalistes tocar el pròxim 23 de juny a Vora Riu.

Esperit del concurs

Guaita Rock

Prozak Soup al Guaita Rock 2017 | Foto d’Almudena RM

Promocionar la música en valencià és el principal esperit del Guaita Rock. Encara que fuig de l’etiqueta de música en valencià com a gènere. A les bases del concurs podeu veure que pot participar qualsevol modalitat musical. Per citar alguns, pot participar qualsevol solista o banda de poprock i derivats, (ska, reggae, punk, blues, rithm’n blues, rock and roll, soul, hardcore, heavy, grunge…), jazz, folk, cantautors, noves músiques, músiques electròniques, soundsystem, ètnica, fusió, etc. A banda de l’edat i la llengua els i les artistes participants deuen tindre un repertori de 30 minuts, almenys 20 d’ells de contingut original.

Pel que fa els premis, per resumir, els tres finalistes pujaran a l’escenari el 23 de juny junt a Pupil·les, La Fúmiga i Biano. D’ací es deduirà el primer premi, que s’emportarà 600 euros i tocar el primer dia del Festivern 2018-19. El segon premi seran 300 euros i el tercer 200.

El concurs tindrà dos fases, la primera serà a porta tancada, on s’analitzaran i escoltaran els treballs presentants. D’ací eixiran els tres grups seleccionats per al dia 23 de juny. Tindran uns honoraris fixos de 400 euros, a banda dels premis abans esmentats. La segona fase serà el mateix dia del concert Guaita Rock on el públic assistent votarà amb una urna durant els concerts. L’escrutini públic es farà 5 minuts de la fi dels concerts i es determinaran els tres premis.

El termini de presentació de sol·licituds serà de 15 dies, a partir del dia següent que isca la convocatòria al Butlletí Oficial de la Província de València. Així que ja sabeu, deveu estar alerta al BOPV i a la web de l’Ajuntament de Xeraco.

A l’edició de l’any passat vam poder veure grups dels que hem parlat últimament com Reacció o NUC. En aquesta edició els pegolins de Reacció es van proclamar campions. Estarem alerta a veure amb què ens sorprèn aquest viver de noves bandes i artistes.

Guaita Rock 2018

Cartell del Guaita Rock 2017

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €