Ens descarreguem i testem la nova app d’À Punt

La TV pública valenciana ha llançat hui la seua aplicació mòbil. L’app d’À Punt està disponible tant per a terminals Android com iOS i et permet accedir a tots els continguts de d’À Punt Mèdia. És a dir, la ràdio, la televisió, i també contingut exclusiu sols disponible a la web. Cal tenir en compte que aquesta és la versió 1.0 de l’aplicació així que anirà incloent novetats amb el pas del temps.

Review

Ens ha faltat l’aire per descarregar-nos l’app. Cal dir que almenys a l’App Store d’Apple és complicada de trobar amb el cercador. Així que vos recomanem que li doneu a l’enllaç per si no la trobeu: Android i iOS. A penes pesa 25 MB una mida raonable i que no aportarà problemes d’espai a gairebé cap dispositiu.

Només obrir-la ens apareix un missatge de registre, pots fer-ho mitjançant una adreça mail o qualsevol dels teus comptes de Facebook, Twitter o Google. Nosaltres no s’hem registrat, però pel que hem vist el registre solament serveix per poder marcar alguns continguts com favorits. Així que, li donem a la creueta i continuem sense registrar-nos.

Ara trobem la pantalla d’inici amb una barra inferior dividida en 5 apartats. Inici, Notícies, Directe, Favorits i Menú.

A la pantalla d’inici tenim la mateixa capçalera i contingut que la portada de la web, ben adaptat al format mòbil, però en definitiva el mateix. A la dreta superior tenim una lupa que ens ajuda a cercar contingut, hem fet algunes cerques a l’atzar i funciona bé, encara que hem trobat una pega a les notícies que ara contarem.

 

Més contingut

A l’apartat de Notícies podem emprar un filtre per comarcalitzar el contingut. Solament hem de donar a la icona de la part superior esquerra i triar la comarca o comarques que més ens interessen. Però atenció! Si després no llevem la selecció i polsem sobre “Aplica”, la selecció romandrà activa.

Una cosa a millorar que hem trobat a les notícies és que no venen amb la data al costat del titular. Una errada perquè considerem essencial que una informació vinga acompanyada de la data en que es produeix.

Pel que fa a l’apartat de Directe ací podrem veure i escoltar en directe la televisió i la ràdio. Amb l’emissió de la televisió no hem trobat cap problema. La ràdio en canvi, per a escoltar-la s’ha de tindre l’aplicació en primer terme i la pantalla encesa. Del contrari, l’emissió s’atura. També un factor a millorar.

Cada notícia i programa ve acompanyat d’un coret i el símbol de compartir. Si li dones al coret i estàs registrat, automàticament eixe contingut passarà a la secció de Favorits. Si no estàs registrat aquesta opció la tens desactivada. Si li dones al símbol de compartir, podràs publicar a qualsevol xarxa social o enviar el contingut a qui tu vulgues.

Per últim, al Menú tenim ordenats tots els continguts que podem trobar a l’app d’À Punt. I podem trobar una cosa molt important per a una televisió, la programació. Encara que per al nostre gust, que sols aparega a la graella el dia en número, no és bona idea. Un programa de televisió sempre s’associa al dia de la setmana que s’emet. Així que considerem que seria més positiu que la graella vinguera ordenada amb els dies de la setmana, i no amb els números.

En global, considerem una app correcta i funcional. Tenint en compte que és la versió 1.0, òbviament hi han coses a millorar, però la primera impressió ha sigut molt bona!

Participa Participa

Dessuadora A Tornallom
Dessuadora d'edició limitada "A Tornallom" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. Dissenyat per Bram S...
Preu 24 €
Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €