La Matança de Tesa i altres videoclips valencians que potser t’has perdut

Hui ha vist la llum “La matança de Tesa”, el nou treball de la rapera valenciana. Aprofitem la sortida de la nova peça audiovisual de Tesa per repassar alguns els videoclips que han sorgit les últimes dates. Així repassem els nous treballs de Juande de La Bongo, els Luni Tuns, Elhombreviento i Dandy Wolf. Multitud de gèneres i estils que donen bona mostra del moment del panorama musical, creatiu i artístic valencià.

Tesa – La matança de Tesa

Estava la Tesa bevent-se un mojito. Ella soles volia ballar. I va haver de traure la katana i desfer-se dels pesats de torn que li molesten. Tal i com diu la pròpia rapera, “La matança de Tesa” és «quan intentes fer una caçó ballaoreta, però t’acaba eixint la vena macarra». En aquest tema, Tesa es decanta per una base més reggaetonera on flueixen les seues desvergonyides rimes. El videoclip ha estat obra de Pecat Audiovisual, amb Esther Cuenca a la direcció.

Juande (La Bongo) – Spain is Pain

Juande és membre de La Bongo, la mítica banda de hip-hop Torrevella. Fa no res ha publicat aquest videoclip i cançó titulada “Spain is Pain”. El seu característic rap i la treballada base donen forma a uns versos que criden a la població a despertar i ser conscients de la realitat que ens envolta. El videoclip ha estat dirigit pel propi Juande i el gran pes recau sobre les interpretacions. De fet, alguns dels actors i actrius són família del propi Juande. Podem veure als seus nebots i nebodes, i a la mare.

Luni Tuns – #DAMELIKE

Segon tema amb videoclip dels encaputxats del trap. Els Luni Tuns tornen amb “#DAMELIKE” un nou tema trap a mig camí entre la comèdia i la crítica a l’addició a les xarxes. Lil Luni i Yung Tuns tornen a protagonitzar el videoclip, aquesta vegada amb un estudi com principal localització. La producció de la cançó i el videoclip torna a estar a càrrec de Warning Impact Studios i Warning Records. Com a apunt, dir-los que no han mantingut la seua paraula de que al següent vídeo ensenyarien la cara.

Elhombreviento – Dame tú la mano

Una altra proposta de rap, però aquesta un poc diferent. Elhombreviento és el projecte musical de l’artista multidisciplinar pegolí Jeremías Pau. “Dame tú la mano” és el primer avançament del proper disc de l’artista anomenat Del amor y otras historias, el qual veurà la llum pròximament. Tant la veu, com la instrumental i la realització del clip han estat obra d’Elhombreviento, excepte la flauta (Tino García) i la trompeta (Dani Cano). La imperdible coreografia suposem que també serà obra seua. Rap modern, innovador, poc corrent, però amb una lírica que no oculta les veritats.

Dandy Wolf – Kill me Now

El rock alternatiu dels castellonens Dandy Wolf pren força amb el videoclip de “Kill me now”. Cançó extreta del seu disc de 2016 Dandy Wolf. La poderosa percussió introductòria dona pas uns ritmes més indies acompanyades d’una lletra en anglès i una apegalosa tornada. També tenim certs arranjaments electrònics i un tram acústic. Ho té tot aquesta cançó. La peça audiovisual ha estat realitzada per Cocowork Films i mostra l’espectacular directe de la banda.

Participa Participa

Bossa “Jo per tu, tu per mi”
Bossa estil tote bag d'edició limitada "Jo per tu, tu per mi" posada a la venda per finançar els III Premis Tresdeu a joves creadors/es valencianes. D...
Preu 4.80 €
Fanzín Foguera
Foguera és una proposta en paper que aborda en les seues 68 pàgines reflexions entorn a quatre temàtiques: Internet, cultura, precarietat i noves ideo...
Preu 7 €